Editörden SeçmelerHaberler

Tiktok’tan Sponsorlu İçeriklere Yasaklama!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Popüler video paylaşım platformu Tiktok kripto para içerikli reklam veren kullanılarını banlama kararı aldı. Daha önce yapılan gizlilik politikası, kullanıcı sözleşmesinde bir çok kez gündem olan adını video paylaşım platformu tiktok bu kez de kripto para veya borsa reklam içeriği alan kullanıcıları banlama kararı aldı.

Tiktok Kullanıcılarını Neden Banlıyor?

Tiktok, kendi platformunda belirli reklam türlerini yasaklama konusunda ki çalışmalarında yaptığı sonucu duyurdu. Yapılan düzenlemede , kripto para ile ilgili alınan tüm reklamlar artık TikTok platformunda gösterilemeyecek.Aslında video paylaşım platformu, bundan sonra reklam olarak alınamayacak politika sıralaması yapmaya hazırlanıyor.

Yeni Tiktok Kripto Para Düzenlenmesinde Detaylar Neler?

Tiktok’un marka içerikli paylaşım politikasına göre, paylaşılması planlanan tüm finansal hizmetlerin ve ürünlerin tanıtımı artık global olarak yasaklanmıştır. Bundan dolayı,  Tiktok platformundaki kullanıcılar artık finansal ürün yada hizmetleri tanıtacak reklamını yapacak gönderiler hazırlayamaz ve paylaşamaz.

Tiktok Kripto Para Tanıtımına Neden Engel Oluyor?
Tiktok Kripto Para Tanıtımına Neden Engel Oluyor?

TikTok Kripto Para Tanıtımına Neden Engel Oluyor?

Yeni kararda, TikTok platformunda yapılan paylaşımlarda, bir zamanlar kripto pazarını olumlu veya olumsuz etkilediği sebebi ile alınmış olabilir. Tiktok platformu etkileşim hızı yüksek bir sosyal medya platformu olduğundan, burada yapılacak herhangi bir paylaşımda kullanıcıları yanıltma konusunda oldukça etkili olabilir. Özellikle, paylaşılan bir TikTok gönderisinde; Dogecoin (DOGE) fiyatında ani bir artışa niçin oldu? Yada Platformdaki bir kullanıcı, ne kadar çok kişi satın alırsa fiyatın o denli artacağını belirtiyor. Bu durumda, ilgili paylaşımda belirtilen kripto para birimi büyük artış veya düşüş etkisine girmiş oluyor.

Tiktok dışındaki sosyal medya platformları da finansal kazanımlara veya kayıplara neden olabiliyor. Daha önce Reddit üzerinden yapılan paylaşımlarla manipülasyonla GameStop hisse senetleri etkinlenmişti

Informed Choice müşteri eğitim başkanı Martin Bamford, Tiktok platformunun aldığı kararın kripto para alanından sponsorlu içerikleri engellemenin yollarından biri gibi görünüyor. Açıklamasının devamında bu platformlar üzerinde yapılan sponsorlu paylaşımların çoğu ve yetersiz bilgiye sahip kullanıcılar tarafından yapıldığı belirtiliyor. Bu kullanıcıların verdiği vaatlerle hızlı ve kolay şekilde para kazanmak isteyen kullanıcıları cezbediyor. Bu durum da yatırımcının organik kazancını oldukça etkileyebilir. Açıklamasında bulundu.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.