Haberler

Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinden Alım Yapan Bitcoin Yatırımcıları Geri Adım Atıyor

Bitcoin Kasım ayında neredeyse 69.000 dolara ulaşmıştı. Şimdiyse o seviyelerden oldukça uzak hareket ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yeni veriler, pazarın tepesinden alım yapanların çoğunun o zamandan beri satış yaptığını gösteriyor. Bitcoin neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara dokunalı neredeyse dört ay oldu ve yeni bir rapora göre, o zamandan beri piyasadaki en iyi alıcıların çoğunun kripto paralarını boşalttığı görülüyor.

Zincir içi analitik sağlayıcı Glassnode’a göre, bir zamanlar yaklaşık 60.000 dolara satın alınan kripto paraların yarısından fazlası, o zamandan beri yaklaşık 35.000 ila 38.000 dolar arasında yeniden satıldı. Bu arada, birden fazla gösterge, jeopolitik çatışma karşısında bile, uzun vadeli sahiplerin dikkate değer ölçüde güçlü elleri olduğunu gösterdi.

Glassnode raporu, geçen yıl önemli tarihlerde Bitcoin’in UTXO Gerçekleşen Fiyat Dağılımı’nı (URPD) bugünle karşılaştırarak yakınlaştırdı. URPD, esasen mevcut Bitcoin’in zincir üzerinde en son hareket ettiği fiyatları izler. Bu veriler, kaç alıcının kâr ettiğini veya kendilerini su altında bulduğunu belirlemek için faydalı olabilir.

Örneğin, 10 Mayıs’ta Bitcoin URPD, 54.000 ila 60.000 $ aralığında yüksek oranda yoğunlaştı ve ardından Glassnode’un “zayıf elden güçlü ele dağıtım olayı” olarak tanımladığı, yeni alıcıların daha deneyimli sahiplere satış yaptığı anlamına gelen büyük bir fiyat düşüşü izledi.

Bitcoin Kasım ayında benzer yüksek seviyelere döndüğünde, URPD 35.000 $, 47.000 $ ve 62.000 $ alanlarına daha eşit bir şekilde dağıtıldı. Rapora göre, Mayıs’tan Temmuz’a kadar satın alan birçok kişi, Ağustos’tan Kasım’a kadar kârla BTC sattı.

Bitcoin’in takip eden aylarda 40.000 doların altına yavaş ve istikrarlı düşüşüne rağmen, dağıtım modeli çoğunlukla bozulmadan kaldı. Bununla birlikte, yeniden dağıtımın gerçekleştiği dereceye kadar, 60.000 $’lık alıcıların 35.000 $’a yakın diğer sahiplere teslim edilmesinden geldi.

Diğer veriler, özel uzun vadeli yatırımcılar için bir kripto topluluğu terimi olan HODLers’ın, diğer piyasa katılımcıları kızarırken bile sabit kaldığını gösteriyor. Örneğin, mevduat seviyeleri düşerken, döviz çekme seviyeleri Temmuz ayından bu yana sabit kaldı – bu da piyasaya giderek daha fazla hakimiyet kurmayı planlamayan alıcıların yakında satmayı planlamadığı anlamına geliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.