Haberler

Ünlü Analsit Uyardı: Coinbase İflas Edebilir!

Business Insider'a göre, devasa kripto para borsası Coinbase, ABD'deki bağlı kuruluş pazarlama kampanyasını geçici olarak askıya aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ünlü analsit uyardı: Coinbase iflas edebilir. Business Insider’a göre, devasa kripto para borsası Coinbase, ABD’deki bağlı kuruluş pazarlama kampanyasını geçici olarak askıya aldı. Kripto para borsası yaptığı açıklamada, kripto para birimi endüstrisi ve piyasanın durumu için olumsuz görünümü gerekçe göstererek pazarlama kampanyasını 19 Temmuz itibariyle durduracağını duyurdu. Bitboy Crypto kripto para fenomeninin arkasındaki adam Ben Armstrong, takipçilerini Coinbase’in kripto para sektöründe başarısız olacak bir sonraki işletme olabileceği konusunda uyardı.

Kripto ve Coinbase Kışı

Coinbase Rvae Cover

ABD merkezli devasa kripto para borsası Coinbase, piyasa koşulları nedeniyle bağlı kuruluş programlarını askıya aldığını duyurduğunda sektörü şok etti. Coinbase tarafından verilen karar, birçok önemli kripto şirketinin iflas başvurusunda bulunduğu bir dönemde şirketin iflasa kayması olarak görüldü. Bitboy Crypto’nun kurucusu Ben Armstrong, Twitter’daki takipçilerini Coinbase’in yakında iflas başvurusunda bulunabileceği konusunda uyardı ve onlara en kötü senaryoya hazır olmalarını tavsiye etti.

2021’de halka açılan Coinbase, kripto para piyasalarındaki çöküşün bir sonucu olarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 357dolar’dan 53.79 dolar’a %85’ten fazla bir düşüş yaşadı ve bu şirketin ciddi bir sıkıntı içinde olduğunun ilk göstergesiydi. Bununla birlikte, büyük ABD yatırım bankası Goldman Sachs, yakın zamanda mevcut ayı piyasasını gerekçe göstererek Coinbase’in hisselerinin notunu düşürdü. Şirketin değeri geçen yılki 75 milyar dolardan 12.4 milyar dolara düştü.

Şirket, hissedarlarına yazdığı bir mektupta 2022’nin ilk çeyreğinde 430 milyon dolar zarar bildirdi ve piyasa volatiliteden sonuçları üzerinde doğrudan etkisi olduğunu belirtti. Platformun işlem hacmi ve varlık değerleri hızla düştü. Borsa personelinin %18’i, maliyet düşürme önlemlerinin bir parçası olarak işten çıkardı.

Güçlü Pazar Rekabeti

FTX ve Robinhood gibi diğer merkezi borsalar, özellikle Binance cephesinde Coinbase için ciddi bir tehdit oluşturuyor.  Son zamanlarda, uluslararası kripto para borsasının ABD bölümü olan Binance US, sıfır ücretli Bitcoin spot ticaret ürününün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Şu anda Coinbase, 3,99 dolarlık çok pahalı spot işlem ücretleri alıyor.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao da iki şirketin işlem ücretleri arasındaki eşitsizliği vurgulamak için Twitter’da bir yorum yaptı. Ek olarak, yayılmanın Binance.US’un gelir elde etme şekli olmadığını açıkladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.