Editörden SeçmelerKripto Rehber

USDT Avantajı Nedir? Nasıl Yorumlanır

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

USDT Dominance grafiğinin ne olduğuna ve kripto para yatırımcıları için önemli bir faktör olarak nasıl yorumlanacağına bir göz atalım.

USDT Avantajı Nedir?

Hakimiyet kelimesi hakimiyet veya üstünlük anlamına gelir. Kripto para piyasasında, piyasa hakimiyetini belirtmek için kullanılan bir kelimedir. Çünkü; USDT (a stablecoin) hakimiyet grafiği, kripto para piyasasında USDT tutan fonların yüzdesini gösterir. Bu nedenle kripto tüccarları USDT hakimiyet tablosunu takip eder. Çünkü USDT Hakimiyet grafiğindeki bir yükseliş veya düşüş, piyasanın nereye gittiğine dair bazı ipuçları sağlar.

Usdt Avantajı Nedir? Nasıl Yorumlanır

USDT Dominance Nasıl Yorumlanır

USDT Hakimiyet tablosu, kripto para birimi piyasası ile negatif ilişkilidir. Bu nedenle burada yaşanan artış veya azalış iki şekilde açıklanabilir:

USDT dominance yükselir ise, bu durum kripto paralara negatif yansır. Çünkü USDT dominance grafiğindeki artışlar yatırımcıların ellerindeki yatırım ürünlerini satarak nakite geçtiklerinin bir sinyalidir. Bunu gören diğer yatırımcıların da satış yaparak nakite geçmesi, piyasada bir satış baskısına neden olur ve böylece kripto paralarda düşüş meydana gelir. Yani, USDT dominance grafiğinde yaşanan yükselişler, kripto paralarda bir düşüş yaşandığının veya yaşanabileceğinin göstergesidir.
USDT dominance düşer ise, bu durum kripto paralara pozitif etki yapar. Çünkü USDT dominance grafiğindeki düşüş, piyasada tutulan nakit miktarının azaldığını gösterir. Bu durum da genellikle yatırımcıların alıma geçtiğini düşündürür. Bunu gören diğer yatırımcıların da alım yapması ile piyasada talep artışı gözlenir ve böylece fiyatlarda yükseliş yaşanır. Yani, USDT dominance grafiğinde yaşanan düşüşler, kripto paralarda bir yükseliş yaşandığının veya yaşanabileceğinin göstergesidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.