HaberlerKripto Rehber

KEEP Coin Nedir? Keep Network Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yazımızda KEEP coin nedir, kripto para birimi Keep Network (KEEP) nedir, KEEP coin nasıl satın alınır gibi  merak edilen sorulara yanıt bulmaya çalıştık. İşte rehberimizde KEEP coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

KEEP Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 KEEP Coin 2.26 TL’den işlem görüyor. KEEP Coin fiyatı son 24 saat içinde -2.60% değişti. KEEP Coin’in son 24 saatte 5,468,136 TL. işlem hacmi ve toplam dolaşımdaki arzı 1 Milyar  dolar piyasa değeri bulunmaktadır.

Keep Coin Nedir? Keep Network Nasıl Çalışır?

KEEP Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 KEEP Coin, 0,135452 dolardan işlem görmektedir.

KEEP Coin Nedir?

Keep Network, akıllı sözleşmeler yoluyla genel blok zincirlerinde dağıtılabilen özel bilgileri depolamak için küresel bir bilgisayar ağını desteklemek için oluşturulmuş bir yazılımdır.

Genel blok zincirlerinde (Ethereum gibi) çalışan birçok merkezi olmayan uygulamanın (dApps) çalışması için özel verilerin (sağlık kayıtları, kredi puanları ve finansal bilgiler gibi) kullanılması gerekir.

Bireysel kullanıcıların gizliliğini korumak için Keep Network, özel verilerin blok zinciri dışında saklanmasını sağlar, “keeps”, akıllı sözleşmelerin depolanan verilerin bölümlerini genel blok zincirine maruz bırakmadan yönetmesine ve kullanmasına izin vermektir.

Bir bloğu çalıştırmak için node’ların, Keep Network tarafından seçilecek olan Keep Network’ün yerel kripto para birimi olan KEEP token’ları stake etmesi gerekir. Bu node’lara korumalarını başarılı bir şekilde sürdürmeleri için KEEP verilir.

Keep Network üzerine kurulan ilk uygulama, Bitcoin ve Ethereum arasında bir köprü görevi gören tBTC’dir. Bitcoin sahipleri, BTC fonlarını akıllı sözleşmelere yatırır ve Ethereum blok zincirindeki çeşitli uygulamalara erişmek için kullanılan, eşdeğer BTC değerine sahip bir Ethereum token’i olan tBTC’yi alır.

Keep Network’ü Kim Yarattı?

Keep Network, 2017 yılında Matt Luongo ve Corbin Pon tarafından kurulumu gerçekleşti. Daha önce 2014 yılında Bitcoin alışveriş uygulaması Fold’u da tasarladılar.

Keep Network, önde gelen risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz ve önde gelen kripto yatırımcıları Polychain Capital, Fenbushi Capital ve Paradigm dahil olmak üzere yatırımcılara iki özel satış turunda 20 milyon dolar değerinde KEEP tokeni sattı.

Keep Coin Nedir? Keep Network Nasıl Çalışır?

Keep Network Nasıl Çalışır?

Keep Network’ün temel özelliği, blok zinciri sistemlerinin dışında, sır olarak adlandırılan özel verileri muhafazalarda saklama yeteneğidir.

Keeps, blok zinciri tabanlı uygulamaların, verileri, şifreli dosyaları veya uygulamaya veri, şifreli dosyalar veya belirli bir kriter karşılandığında bir kullanıcının kimlik doğrulamasını sağlayabilen akıllı sözleşmeler kullanarak içeriklerini tamamen ifşa etmeden sırlarla etkileşime girmesine izin verir. .

Muhafazaları koruyan bilgisayarlar veya node’lar, emanetçiler olarak bilinir ve güvenilir olmayan rastgeleleştirme için gelişmiş bir şifreleme tekniği olan rastgele işaret protokolü kullanılarak bir sırrın kesirlerine atanır.

Bir kullanıcı bir bekletme satın almak istediğinde, sırlarını bölen ve karıştıran, paylaşımlarını farklı depolama sağlayıcılarına gönderen ve kullanıcıların içeriğine erişmeleri için anahtarları geri veren Keep Network’e bir istek gönderir.

Keep sağlayıcıları, güvenilmez veya bekletmelere karşı ihmalkarlarsa, protokol tarafından alınabilecek belirli bir miktarda KEEP’i stake etmelidir. Bununla birlikte, sağlayıcılar, şifreleme, bilgi işlem ve depolama hizmetleri sağlamak da dahil olmak üzere hizmetleri için KEEP ödülleri aracılığıyla sağlandı.

Keep Network (KEEP) Coin Yorum ve Geleceği 2022

KEEP kripto para biriminin değeri, özel verileri koruma yeteneğinden kaynaklanmaktadır.

KEEP’in ağın kendisinde yerleşik olduğunu ve önemli ağ işlemleri için kullanılabilen tek kripto para birimi olduğunu belirtmekte fayda var.

Örneğin, sağlayıcı olmak isteyen bir kullanıcının önce KEEP token’larını akıllı bir sözleşmede alması ve stake etmesi gerekir; bu, dürüst davranırlarsa ve yeterli hizmet kalitesi sağlarlarsa geri çekilebilir.

Stake KEEP, kullanıcıların ağ tarafından rastgele seçilmesine olanak tanır ve bir kez seçildiklerinde, çalıştırdıkları her yeni stake için daha fazla KEEP yatırmaları gerekir. Sağlayıcılar görevlerini tatmin edici bir şekilde yerine getirirlerse, tazminat olarak ek KEEP tokenları alır.

Verilerini depoda depolamak isteyen kullanıcıların bu hizmet için KEEP tokenları veya Ethereum’un yerel kripto para birimi olan ETH ile ödeme yapabileceğini lütfen unutmayın.

Diğer birçok kripto para birimi gibi, KEEP  tokenlarının arzı sınırlıdır, yani yazılım kurallarına göre token sayısı sadece 1 milyardır.

Keep Network, özel verilere erişim gerektiren blok zinciri tabanlı uygulamalar oluşturmak isteyen geliştiriciler için çekici bir durumdur.

Bu sebeple, özel bilgileri güvenli bir şekilde depolamak isteyen kullanıcılar, Keep Network’ün hizmetlerini kullanmakla da ilgilenebilirler.

Yatırımcılar, blockchain akıllı sözleşmelerinde güvenli, özel, hesaplamalı olarak erişilebilir veri depolamanın geleceğine inanıyorsa, portföylerine KEEP’i eklemek isteyebilirler.

Kullanıcılar, Ethereum’un merkezi olmayan finans (DeFi) araçlarına maruz kalmak için Bitcoin varlıklarını kullanma istekleri var ise KEEP ile de ilgilenebilirler.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.