HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Kripto Para Piyasasında Bu Hafta Takip Edilecek Gelişmeler!

Kripto para piyasası yeni haftanın ilk gününe yükselişle başlarken bu hafta tüm piyasaları etkileyecek gelişmeler olacak. ABD Kongresi ve Temsilciler Meclisi'nde kripto para ve fidye yazılımı komisyon oturumlarına ek olarak cuma günü ise tüketici fiyat enflasyonu rapor edilecek.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Merkez Bankası‘nın (Fed) 15 Haziran’da açıklayacağı faiz kararına yaklaşırken, bu hafta kripto para birimleriyle yakından bağlantılı birkaç gelişme olacak. Nispeten sakin geçen bir haftanın ardından bu hafta ABD ve AB bölgesinde önemli gelişmeler yaşanacak. İşte detaylar…

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kripto Odaklı Toplantıları…

Hem ABD Senatosu hem de Temsilciler Meclisi, kripto ile ilgili büyük toplantı yapacak. “Kripto Para Birimlerinin Fidye Yazılım Saldırısı Ödemelerine Etkisi” başlıklı bu toplantılardan ilki, Salı günü saat 17.00’de Senato’da yapılacak. İkinci toplantıyı ise Temsilciler Meclisi gerçekleştirecek. Toplantının konusu “Terörizm ve Kripto Para Birimleri” Perşembe günü saat 16:00 CET’de gerçekleşecek.

Salı günü, dünyanın en büyük finans kurumu Bloomberg, Teknoloji Zirvesi’ni düzenleyecek. Binance’in ABD şubesinin CEO’su ve PayPal’ın CTO’su, konferansın 00:55 CET’de başlayacak olan kripto para panelinde konuşacak.

SEC Başkanı ve Coinbase

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan Piper Sandler, Çarşamba günü bir konferansa ev sahipliği yapacak ve ziyaretçiler özel bir davet prosedürü ile karşılanacak. Konferansa Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler ile Coinbase ve Robinhood liderleri de yer alacak. Bu konferans, Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un daha önce sert bir şekilde eleştirdiği  Gensler ve Coinbase yöneticilerini bir araya getirecek. Armstrong’un konferansta bulunup bulunmayacağı henüz belli değil.

Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararını Açıklayacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Perşembe günü faiz kararını açıklayacak, ancak genel olarak hisse senedi ve kripto para piyasaları üzerinde çok az etkisi olsa da kurumun faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmayacağını, bunun yerine Temmuz ayında 25 baz puanlık faiz artırımı yapacağı tahmin ediliyor… ECB’nin toplantısı TSİ15.30’da yapılacak.

Enflasyon Verileri Açıklanacak

Cuma günü, haftanın son günü ve muhtemelen en önemli iş günü olacak. Amerika Birleşik Devletleri için enflasyon verileri yıllık ve aylık olarak güncellenecektir. ABD enflasyon verileri TSİ 15.30’da yapılacaktır. Burada açıklanacak rakamlar, Merkez Bankası’nın bir hafta sonra vereceği faiz kararını önemli ölçüde etkileyecek. Yıllık genel enflasyon oranı %8,3, çekirdek enflasyon ise %5,9’dur.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.