Haberler

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, LUNA’nın kurucusu Do Kwon’un pasaportunu iptal ediyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mayıs ayında çöküş yaşayan ve zincirleme etki ile kripto para piyasasındaki çöküşü de tetikleyen Terra LUNA’nın kurucusu Do Kwon, geçtiğimiz haftadan bu yana Interpol tarafından hakkında çıkarılan kırmızı bülten kararı ile aranıyor. Söz konusu çöküşten sorumlu tutulan Do Kwon hakkında Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi açıklama geldi. Bakanlık, Do Kwon’a pasaportunu kendisinin getirmemesi durumunda pasaportun iptal edileceğini bildirdi.

GÜNEY KORE, KWON’UN PASAPORTUNU İPTAL EDİYOR

Guney Kore Kwonun Pasaportunu Iptal Ediyor

Bakanlık resmi web sitesinden yaptığı duyuruda, Do Kwon’un pasaportunun artık geçersiz kılınacağını bildirdi. Bir aydır bu konu üzerinde tartıştıklarını belirten yetkililer, kararı bugün itibariyle hayata geçirdi. Her ne kadar Güney Koreli yetkililer pasaport iade emrinin “teslim etmeme” gerekçesi ile olduğunu belirtse de bu kararın, Do Kwon’u biraz daha köşeye sıkıştırmak için alındığı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin yayınlanan belgede, Do Kwon’un pasaportunun yeniden düzenlenmesi için başvuruda bulunması durumunda bunun reddedilme ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtiliyor.

DO KWON’UN NEREDE OLDUĞU HALA BİLİNMİYOR

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan Do Kwon’un pasaportu ile ilgili karara dair duyurusunda, “Bakanlığımız size iade taahhütlü posta yoluyla bir ‘Pasaport iadesi talimat bildirimi’ göndermek istiyor. Pasaportlarınızın geçerliliğinin devre dışı kalacağını ve idari olarak hükümsüz kılınacağını tarafınıza bildiririz” ifadeleri yer aldı. Daha önce Singapur’da olduğu düşünülen ancak burada da olmadığı anlaşılan Do Kwon’un nerede olduğu bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.