Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Uzman İsimlerden Bitcoin 2022 Fiyat Tahmini!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2021 yılında önemli fiyat artışları kaydederek hemen hemen iki katına yükseldi. 2021 yılının başında 750 milyar doların biraz üzerinde olan toplam kripto para piyasa değeri 3 trilyon dolara yükselerek değerini katladı.

Bitcoin 2021 fiyat artışlarına, Teslanın bilançosunda BTC eklemesi, El Salvador’un kripto parayı resmi para birimi yapması gibi adımlar da etki etti.

Birçok kripto para uzmanlarına göre 2021 yılı harika bir yıl iken, 2022 kripto piyasası için çok daha iyi bir yıl olabilir. Ancak her zaman olduğu gibi çok farklı görüşler var. Kripto sektörünün uzman isimleri, 2022 Bitcoin fiyat tahminleri için farklı tahminlerde bulundu.

Bitcoin 2021
Bitcoin 2021

2022 Bitcoin Fiyat Tahminleri

Yıl boyunca yaşanan keskin yükselişler ve  derin düzeltmeleri sayarsak  2021 yılI, Bitcoin yatırımcıları için sorunsuz geçmediğini söyleyebiliriz. Geride bırakmaya hazırlandığımız bu yılda 2022 Bitcoin tahminleri merakla bekleniyor.

Norveçli Bitcoin madencisi Kryptovault‘un CEO’su Kjetil Hove Pettersen BTC için şu sözleri belirti:

“Tahminlerime göre Bitcoin, volatil olmaya devam edecek, ancak uzun vadeli trend yukarı yönlü olacak ve ortalama olarak yıllık toplam piyasa değeri iki katından fazla artacak” sözlerine şöyle devam etti:

“Kısa vadede keskin bir artış bekliyorum; 2022 yılında 140 bin doları ya da fazlasını görebiliriz.”

Fakat Pettersen, Bitcoin fiyatının nereye gidebileceğini “tam olarak tahmin etmenin imkansız olduğunu” ve dış sebeplerin devreye girmesiyle teknik analizin işe yaramayacağının altını çizdi:

“teknik analiz veya tarihsel karşılaştırmaları uygulamayı zorlaştıran çok fazla faktör ve dış etken var”

Bir başka  Bitcoin madencisi CleanSpark‘ın Dijital Para Birimi Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Bernardo Schucman da Bitcoin 2022 fiyat tahmini konusunda iyimserdi.

Schucman Bitcoin için şu sözleri kullandı:

“2021’de Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sayıda Bitcoin madencilik şirketinin kurulduğunu göz önünde bulundurarak BTC‘nin 2022’nin sonunda 250.000 dolara ulaşacağına inanıyorum”

Schucman, bu yeni madencilerin yalnızca hashrate’i, bir başka deyişle Bitcoin ağının hesaplama gücünü artırmakla kalmadığını, aynı zamanda “büyük miktarda Bitcoin tuttuklarını” da sözlerine ekledi.

Konuştuğumuz uzmanlar arasında gelecek yıldan en umutlu olan, 2022 Bitcoin fiyat tahminlerinde bulunan bir başka isim ise İsviçre merkezli Bitcoin brokeri Relai‘nin CEO’su Julian Liniger.

Julian Liniger, Bitcoin 2022 fiyat tahmini için şu sözleri belirtti:

“Bireyler, şirketler ve hatta ülkeler Bitcoin’in daha fazla benimsemeye başladı ve itibari paraların enflasyonu yükselişte, bu durumda günlük fiyat dalgalanmalarını  yüzlerden binlere, binlerden on binlere ve 2022’de yüzbinlere ulaştıracak.”

Relai’nın CEO’suna göre gelecek yıl lider kripto para için  yükseliş bekliyor:

“Bitcoin’in 2022 yılında 500 bin dolara ulaşacağını düşünüyorum”

Relai CEO’su kadar uçuk yükseliş beklentisi olmasa da birçok uzman gelecek yıldan umutlu.

Popüler Bitcoin on-chain ve teknik analisti Matthew Hyland’ın geçtiğimiz ayın başlarında tahmin ettiği gibi, Bitcoin Ocak 2022 gibi kısa bir süre sonra 250.000 dolara ulaşabileceğini, ancak bunun için kripto paranın şu an bulunduğu yerden büyük ve hızlı bir artış yaşamasını gerektiğini belirtti.

Son olarak, forex ve kripto ticaret platformu eToro‘nun kripto analisti Simon Peters, Bitcoin 2022 fiyat tahmini için kesin konuşmasa da  Bitcoin fiyatının genellikle dört yılda bir blok ödülünün yarılanmasıyla bağlantılı olduğunu belirtti.

Kripto para analisti Simon Peters şu sözleri söyledi:

“2013, 2017’de boğa piyasası gördük ve şimdi 2021’de görüyoruz. Ancak 2013 ve 2017 boğa piyasalarının sonlarına doğru parabolik fiyat artışları gördüğümüz halde bunu bu yıl henüz görmedik, bu da nihai zirveye ulaşmadan önce daha fazla fiyat artış olabileceğini gösteriyor”

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.