Editörden SeçmelerKripto Rehber

Bollinger Bantları Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Teknik analizde yaygın olarak kullanılan göstergelerden biri olan Bollinger Bantlarına ve nasıl yorumlanacağına bir göz atalım.

Bollinger Bantları Nedir?

Bu gösterge hesaplanırken hareketli ortalama baz alınır, dolayısıyla bu göstergede 3 bant (çizgi) vardır. Ortadaki kırmızı çizgi 20 dönemlik hareketli ortalamadır. Bu kırmızı orta çizginin -2 standart sapması alt bandı, +2 standart sapması ise üst bandı oluşturur.

Bollinger Bantları Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Bollinger Bantları Nasıl Yorumlanır

Bu göstergenin yorumlanması aşamasına yönelik çeşitli yaklaşımlar vardır.

  • Bu indikatördeki alt bant ile üst bandın yakınlaşması bir daralma hareketidir. Bu daralma o yatırım ürününe olan ilginin azaldığını ve alıcılar ile satıcıların birbirlerine baskın olmadığının sinyalini verir. Ancak alıcı veya satıcılardan bir tarafın baskın çıkması ile fiyatın bir yöne doğru hareket edeceğini işaret eder. Burada iki banttan bir tanesinin delinmesini beklemek doğru olacaktır. Bu durumu alt bant delinir ise fiyat düşüş gösterecek veya üst bant delinir ise fiyat artacak diye varsayabiliriz. Buna göre short yönlü veya long yönlü işlemler planlanabilir. Ancak önemli olan nokta olan bu daralmalardan sonra sert hareketlerin yaşanacağı bilmek ve buna göre pozisyon almak olmalıdır.
  • Bollinger bantlarının uç kısmı (ağız kısmı) da çok önemlidir. Eğer uç kısım yatay ise yatay hareketi, yukarı ise yükseliş trendini veya aşağı ise düşüş trendini gösterir.
    Bir diğer hamle ise yatay bantta alım – satım gerçekleştirmektir. Yani alt banttan al üst banttan sat veya üst banttan sat alt banttan al yöntemidir. Ancak riskli bir yöntem olduğu için kullanılması tercih edilmemektedir.

    Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.