HaberlerMetaverse Haberleri

Uzmanlardan Metaverse Açıklaması!

Uzmanlar Metaverse Hakkında Açıklamalarda Bulundu: Türkiye Metaverse İçin Geç Kalmamalı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uzmanlardan Metaverse açıklaması. Türk Devletleri Teşkilatı, Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Düzey Yetkililer toplantısını dördüncü kez gerçekleştirdi. Forumda konuşan uzmanlar, Türk dünyasının kendi metaverse‘ini geliştirmekte geç kalmamasının öneminin altını çizdi.

Haberleşme Başkanlığı tarafından düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Düzey Yetkililer 4. Toplantısı’nda konuşan uzmanlar, metaverse meselesinin önemini vurguladılar. Panelde teknoblog yazarı Farid Pardashunas, Bahadır Ayupov, Kazakistan Haber Ajansı Başkanı Berik Uali, Har Group İcra Kurulu Başkanı Burak Soylu ve Kazakistan 10Tech Kurucu Başkanı Bauyryzhan Shalabekov yer aldı.

Enformasyon Savaşlarıyla Ve Dezenformasyon Bombardımanı Ile Karşı Karşıyayız&Quot; - Aydın Haber, Son Dakika Aydın Haberleri| Aydinpost.com

Blogger Pardashunas, Metaverse’in önemi hakkında şu yorumu yaptı:

İnternet büyük bir ağ. Herkes aynı anda bağlanıyor ve kullanıyor ve başka bir alternatifi yok. Ama metaverse böyle bir şey değil. Metaversede herkesin bir dünyası var. Metaversenin şu anki amacı web2’de olduğu gibi burada da tekelleşmek. Mesela Facebook burada bir tekel kuracak ve bütün datalara sahip olacak. Bu konuda adımlar atılmaya başlandı bile. Türk dünyasının da bu adımı atması gerekiyor. Türk dünyasında, insanların metaverseye girmeden önce büyük şirketlerin davranışlarını iyi incelemesi gerekiyor. Çünkü metaverse daha başlangıç aşamasında. Dolayısıyla belirli ve tutarlı adımlar atmak gerekiyor.

Har Group CEO’su Burak Soylu, Türk yetkililerin metaverse’de önemli adımlar atması gerektiğine inanıyor ve şu açıklamalarda bulundu:

Morgan Stanley’in raporuna göre dünya ticaret hacminin 8 trilyon doları 2030 yılında metaverse olacak. Fakat burada çok önemli bir noktayı kırmızı çizgiyle çizmem gerekiyor. Son açıkladığı rakam 13 trilyon dolar oldu. Dünya ticaretinin Matevers’te ulaşacağı hacim bu. Yani bunu ifade etmek gerekir ki metaverse, şirketlerin sıfırdan başladığı bir dünyaya dönüşecek. O yüzden Facebook ya da Instagram şirketleri ne kadar şanslı olurlarsa olsunlar biz Türk devletleri olarak dünya sahnesinde ve güç trenini kaçırmadan önemli atılımlar yapabiliriz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.