Haberler

FTX Kurucusu Hakkında Şok İddia: Trump’a 5 Milyar Dolar Ödeme Planı

İflas eden FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında son derece ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında son derece ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ünlü yazar Michael Lewis, cezaevinde bulunan FTX kurucusunun Donald Trump’ın başkanlığa aday olmaması için büyük bir ödeme yapmayı düşündüğünü belirtti. Lewis, SBF’nin Trump’a tam 5 milyar dolar ödemeyi planladığını açıkladı.

Sam Bankman-Fried Hakkında İlginç İddia: Trump'A 5 Milyar Dolar Ödeme Planı

SBF’den Trump’a 5 Milyar Dolarlık Plan

‘The Big Short’ ve ‘Flash Boys’ kitaplarının ünlü yazarı Michael Lewis, pazar günü CBS kanalında yayınlanan bir röportajında bu çarpıcı iddiayı gündeme getirdi. Lewis, konuyla ilgili olarak, “Ortada dolaşan bir rakam vardı. Sam ile bu konuyu konuştuğum sırada ortalıkta dolaşan rakam tam 5 milyar dolardı” ifadelerini kullandı.

Lewis, Bankman-Fried’ın böyle bir ödemenin yasal olup olmayacağını araştırdığını da sözlerine ekledi. Ancak SBF’nin sözcüsü Mark Botnick, olası bir ödeme hakkında herhangi bir yorum yapmayı reddetti.

SBF, aktif siyasi bağışlarıyla bilinen bir isimdir. FTX, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi milletvekillerine yaptığı bağışlar nedeniyle soruşturma altına alınmıştı. Dolandırıcılık dahil bir dizi suçlama ile karşı karşıya olan SBF’nin yargılanmasına yarın başlanacak. SBF’nin suçlu bulunması halinde 100 yıldan daha uzun bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

İddianın Yankıları

Bu iddianın ortaya atılmasının ardından kamuoyunda büyük bir tartışma başladı. Bankman-Fried’ın Trump’a bu denli büyük bir ödeme yapmayı düşünmesi, politik arenada büyük bir etki yaratacaktı. Ancak bu iddianın gerçeklik payı ve samimiyeti konusunda hala belirsizlikler bulunuyor.

Öte yandan, SBF’nin siyasi bağışları ve FTX’in geçmişteki bağış skandalları, Bankman-Fried’ın politik arenada etkili bir figür olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, Trump’a böyle bir ödeme yapma iddiası, SBF’nin politik gücünü ve etkisini göstermesi bakımından oldukça dikkat çekicidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.