Haberler

Visa ve Mastercard, Rusya Operasyonlarını Askıya Aldı

Dünya kredi kartı pazarının %75'inden fazla pazar payına sahip iki dev Visa ve Mastercard, Rusya'daki tüm operasyonlarını askıya alacaklarını açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Visa ve Mastercard, artık Rusya’da faaliyet göstermeyeceklerini açıkladı.

Visa yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde Visa, tüm Visa işlemlerini askıya almak için Rusya‘daki müşterileri ve ortaklarıyla birlikte çalışacak” dedi. Sonuç olarak, Rusya’da verilen Visa kartlarının Rusya dışında, Rusya dışında yerleşik finans kurumları tarafından verilen Visa kartlarının ise Rusya’da çalışmadığı belirtildi.

Visa CEO’su Alfred Kelly, “Rusya’nın Ukrayna’yı haksız yere işgali ve gözlemlediğimiz korkunç olaylara müdahale etmek zorundayız” dedi. Rusya’daki müşterilerimiz, iş ortaklarımız, satıcılar ve kart sahipleri üzerindeki etkisinden dolayı üzgünüz” dedi.

Mastercard da benzer bir açıklama yaptı. Şirketin açıklaması şöyleydi:

Dünya, bir haftadan fazla bir süredir Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından gelen korkunç ve yıkıcı olaylara tanık oluyor. […] Bütün bunların sonucunda Rusya’daki ağ hizmetlerimizi durdurma kararı aldık. Sonuç olarak , Mastercard ağı artık Rus bankaları tarafından verilen kartları kabul etmeyecek. Amerika Birleşik Devletleri dışında verilen herhangi bir Mastercard kartı Rus perakendecilerinde veya ATM’lerinde çalışmayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.