Haberler

Yatırımcıların Yeni Adresi Merkeziyetsiz Borsalar Oldu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para basınında uzun süredir gündemden düşmeyen FTX borsasının çöküşü, kripto para borsalarını zor durumda bıraktı. Yatırımcılardan alınan son verilere göre kripto para borsalarına olan güven azaldı. Son zamanlarda yatırımcılar merkeziyetsiz borsalara yönelmeye başladı. Özellikle FTX çöküşünün patlak vermesinden sonraki verilere bakıldığında merkeziyetsiz borsalardaki kripto işlem hacimleri bu ay neredeyse yüzde 11 oranında arttı.

İşlem Hacmi 62 Milyar Dolara Çıktı

Aave

Bloomberg’e bağlı kripto para veri analiz platformu CryptoCompare, çok çarpıcı değişimi gözler önüne serdi. Analizlere göre merkeziyetsiz borsalardaki toplam işlem hacimleri diğer aylara kıyasla bu ay ciddi bir yükseliş yaşadı. Kasım ayında neredeyse yüzde 11 oranında bir artış yaşanarak 62 milyar dolar seviyesine ulaşılması dikkatlerden kaçmadı. Blok zinciri analiz firması Nansen, kripto para borç verme protokolleri Aave ve Compound gibi platformlarındaki değişimi inceledi.

Kripto Kredilerinde Artış Dikkat Çekti

Nansen, merkeziyetsiz borsaların işlemler konusunda büyüdüğünü gözler önüne serdi. Şirketin verilerine göre merkeziyetsiz borsalar dYdX ve Curve Finance’teki kullanıcı artışları sırasıyla yüzde 97 ve yüzde 61 oldu. Merkeziyetsiz borsalardaki işlemlerin iki kattan fazla artış göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Nansen analistlerine göre Aave ve Compound gibi kripto para borç verme protokollerinde de ciddi yükselişler görüldü. Öte yandan Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, merkeziyetsiz platformların kullanıcı dostu olmadığını iddia etmesiyle tepki çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.