Haberler

Kripto Para Şirketi Mudrex, ABD Bitcoin Yatırım Fonlarını (ETF’ler) Hintli Yatırımcılara Sunuyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mudrex adındaki kripto para yatırım platformu, Y-Combinator tarafından desteklenen bir girişimdir ve ABD’deki yatırımcılara spot Bitcoin ETF’leri sağlar.

Kaliforniya merkezli Mudrex, Hindistan’da bir yan kuruluşa sahip olan, ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) Hindistan pazarına sunacak öncü bir hizmete imza atacak. Bu hizmet daha önce yalnızca bireysel müşterilerin erişebildiği bir avantaj sunacak.

Image 8

Y-Combinator’ın desteğiyle büyüyen ve yenilikçi bir kripto para yatırım platformu olan Mudrex, sıra dışı bir adım atarak kurumsal ve bireysel yatırımcılara ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) sunuyor. Bu hareketle Hindistan’ın yatırım alanında devrim yaratacak adımlarını hızlandırıyor.

Edul Patel’e göre, Hindistan’daki bireysel müşterilerin ABD hisse senedi yatırım şirketlerinden spot Bitcoin ETF’lerine erişmeye alışkın olmalarına rağmen, Mudrex kurumsal yatırımcıları hedefleyerek Hindistan kripto yatırım sektöründe dikkat çekici bir atılım yapmayı amaçlıyor. Patel, “Biz, bu hizmeti sunan ilk Hint kripto platformuyuz” sözleriyle sektörde önemli bir adım attıklarını belirtti.

İlk plan aşamasında, BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton ve Vanguard gibi dört spot ETF’nin listelenmesi öngörülüyor.

Mudrex, Hindistan Mali Soruşturma Birimi’nde kayıtlı olan iştirakiyle Hintli yatırımcılar için bu ETF’lerin kolaylaştırılmasını gözetecek. Patel, gerçek işlem sürecinin ABD’deki broker ortaklar aracılığıyla ilerleyeceğini belirtti.

Bu adım, Hindistan’da Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto para birimlerine karşı dikkatli bir yaklaşım sergilediği, Maliye Bakanlığı’nın Mali Soruşturma Birimi’nin ise sektörü düzenlemek ve vergilendirmek için adımlar attığı karmaşık düzenleyici atmosferin içinde gerçekleşti.

Patel, düzenleyici ayrımı onayladı fakat Hindistan’ın Serbestleştirilmiş Havale Programı (LRS) kapsamında spot Bitcoin ETF’lerine erişimi vurgulayarak kullanıcıların portföylerini çeşitlendirmelerine olanak sağladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.