Haberler

FTX Yeni CEO’su Varlık İncelemelerine Resmen Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas ettikten sonra kripto sektöründe büyük krize neden olan FTX, yaralarını sarmaya çalışıyor. FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın şüpheli işlere karışıp istifa etmesinin ardından şirketin yönetimine John Ray getirilmişti. Kripto dünyasının tanınmış isimlerinden John Ray, atama sonrası FTX’in mevcut varlıklarını ve mali tablolarını incelemeye başladı. Popüler kripto para borsası “bölüm 11” iflas başvurusunun ardından resmen yapılanmaya girdi.

FTX’te Mali İncelemeler Başladı

Ftx 1

Yakın zamana kadar kripto sektörünün kahramanı olarak tanımlanan Sam Bankman-Fried, FTX borsasını batırıp istifa etmişti. Sektörde istenmeyen kişi haline gelen SBF’nin istifasından sonra borsanın yönetim kadrosu değişti. Bir dönem 36 milyar dolarlık değere ulaşmasıyla kripto şirketleri arasında ön planda yer alan FTX’in nasıl çöküşe gittiği konusu mercek altına alınıyor. FTX yeni CEO’su John Ray, tüm süreci çözmek için yoğun bir mesai harcadıklarını ve tüm varlıkları incelemeye başladıklarını söyledi.

Kripto para borsası, alacaklılara ödeme yapmak ve bazı ticari çıkarları korumak için varlık incelemesine başladı. FTX, New York merkezli yatırım bankası Perella Weinberg Partners LP ile iflas sürecini yönetiyor. PWP, borsanın bölüm 11 iflas başvurusu ardından yetkilenen kurum oldu. FTX yönetiminden yapılan açıklamada PWP sözleşmesini mahkemede onaylandığı belirtildi. FTX yeni CEO’su John Ray, varlık incelemelerine yoğun mesai harcadıklarını dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.