Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

ABD’li Müsteşar El Salvador Devlet Başkanı İle Bitcoin’i Tartıştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Victoria Nuland, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ile yaptığı görüşmede kendisine El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) iyice regüle etmesini gerektirecek tavsiyeler verdiğini açıkladı.

ABD Dış İşleri Siyesi İşlerden Sorumlu müsteşarı Victoria Nulan, daha önce Bitcoin’i resmi para birimi haline getiren   El Salvador Devlet Başkanına Bitcoin konusunda tavsiyeler verdi. Geçtiğimiz ay  El Salvador Kongresi, Bitcoin’i ülkenin yasal ödeme aracı yapacak yasayı oy çoğunluğuyla kabul etmişti. Kabul edilen yasa 7 Eylül 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği açıklanmıştı.

Müsteşar Victoria Nuland, Amerikan petrol boru hattı sistemi olan Colonial Pipeline’e yapılan fidye saldırından sonra ABD hükümeti olarak Bitcoin ve düzenlemelerini tekrardan sıkı bir şekilde gözden geççireceklerini açıkladı.

Nuland  El Salvador Devlet Başkanına, ‘Bitcoin ile ilgili hangi yolu izlerse izlesin, Bitcoin’in iyice regüle edildiğinden, sonrasında bunun şeffaf olduğundan emin olmaları gerektiğini ve kendilerini iyi niyetli olmayan insan ve fidye saldırılarından korumayı önerdim.” Açıklamasını yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ABD Senatosundan Önemli Kripto Para Oylaması!

Ayrıca El Salvador ile Uluslararası Para fonunun (IMF) Bitcoin (BTC) konusuyla ilgili uzlaşacaklarını umduğunu belirtti.

IMF sözcüsü Gerry Rice yaptığı bir açıklamasında, El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) yasal bir ödeme aracı haline getirmesinin Ekonomik, hukuki ve finansal birçok sorun doğurabileceğini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Victoria Nuland, geçtiğimiz günlerde ülkeler arası yapılan bir toplantıda El Salvador Devlet Lideri Nayib Bukele ile Bitcoin‘i (BTC) tartıştı.

Müsteşar Nuland, 30 Haziran tarihinde El Salvador’a yaptığı ziyaretinde Devlet Başkanı Nayib Bukele ile El Salvador’un Bitcoin’ yasal ödeme aracı yapacak olan yasasını tartıştı. Nuland, Bitcoin’in El Salvador’da iyi düzenlenmiş olması gerektiğine değindi:

Bitcoin ile ilgili Başkana, El Salvador hangi yolu izlerse izlesin, Bitcoin’in iyice regüle edildiğinden, sonrasında bunun şeffaf olduğundan emin olmalısınız aynı zamanda Kendinizi kötü niyetli insanlara karşı korumalısınız’dedim.

Sözlerine devam eden Nuland; son zamanlarda yaşanan fidye saldırılarından sonra ABD olarak Kripto paralara sert baktığını belirtti. El Salvador’un da IMF ile ortak bir paydada buluşacağını umduğunu açıkladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Victoria Nuland’ın açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Müsteşar Victoria Nuland'In Açıklamalarına
Müsteşar Victoria Nuland’In Açıklamalarına

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.