Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin 43.000 Dolar Seviyesini Kırdı! İşte Hedefteki Seviye

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin yeniden yükselişe geçti ve birçok analiste göre ilerleyen günlerde çok az dirençle karşı karşıya kalması bekleniyor. Geçtiğimiz ay 29.000 dolar seviyelerine düşse de kısa zaman sonra yükseliş trendini başlattı ve bu yazının kaleme alındığı sırada Bitcoin Fiyatı 43.401 dolara seviyelerinden işlem görmeye baladı.

Bitcoin, 47.000 dolara Yükselebilir!

Kripto para borsası Bybit üzerinden alınan verilere göre 180 milyon dolar üzerinde short pozisyonunun tasfiye edildiği görünüyor. Görünüşe göre 41.000 dolar seviyesinin kırılması sonucu bir short squeeze oluştu bu da Bitcoin’i daha da yukarılara itti. Kısa vadede gelecek parlak görünse de orta vadede düşüş eğilimi için birkaç teknik neden olduğunu da unutmamak gerekir.

short squeez, Çok fazla shortlanmış finansal varlık fiyatının, piyasadaki arz eksiği nedeniyle hızlıca yukarı tırmanmasına nedir.

Kaynak: Tradingview
Kaynak: Tradingview

Bitcoin, 100 günlük hareketli ortalamayı destek seviyesi olarak talep etti ve daha yukarılara tırmandı. Bu gelişmelere bakacak olursak; Bitcoin, şu an da olan 200 günlük hareketli ortalamasını 45.000 dolarda tutması ve ilerlemesi için ihtiyacı olan satın alma baskısını elde ettiğini gösteriyor. Bitcoin’in 26 Temmuz’da hortlayan üçgen analistere göre, son yükselişin 47.000 dolar seviyelerine doğru gideceğini gösteriyor. Bu sonuç, Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamayı geçme yeteneğine doğrudan bağlı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin Yükselişini Sürdürecek mi? Uzmanların Bitcoin Görüşleri!

Analistler: Bitcoin düşüşe geçtiğinde bu seviyeleri test edebilir

Bitcoin teknik verileri, her ne kadar 200 günlük hareketli ortalamanın direnç olarak hareket edileceğini gösterse de işlem geçmişi bize ciddi bir arz engeli olmadığını gösteriyor. Son zamanlarda gördüğümüz satın alma baskısının bir kısmını yutabilecek dikkat çekici alan 42.650 dolar ile 43.900 dolar seviyeleri arasında yer alıyor. Daha önce belirtiğimiz bu seviyeden 30.000 adres tarafından yaklaşık 400.000 Bitcoin satın alınmıştı.

Kaynak: Intotheblock
Kaynak: Intotheblock

Bununla beraber, şu an ki fiyatlar etrafında olan alım siparişlerinde Bitcoin’in bu engeli aşmasına izin veren bir başka artış, yukarı potansiyeline ulaşmak için gereken tek şey olabilir. 40.000 dolar destek seviyesine dönüştüğüne göre, Bitcoin yükseliş trendinde önemli bir rol alacağını sylememizde fayda var. Bitcoin’i bu talebin altına iten ani bir artış, dik bir düzeltmeye ihtimalini de barındırıyor. Bitcoin, 40.000 dolar seviyesi altındaki en önemli destek seviyeleri 35.000 dolar ve 29.500 dolardır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.