Haberler

Aave Platformu Hack’lendi! 17 Borç Verme Havuzu Askıya Alındı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında konsolidasyon süreci devam ederken sektördeki şirketleri ilgilendiren çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Kripto şirketlerinin likidite krizi ve hack saldırıları ile sorun yaşadığı bu dönemde bir saldırı haberi daha geldi. Kripto dünyasının popüler şirketlerinden Aave, CRV saldırısına uğradığını duyurdu. Merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinden Aave, yaklaşık 1.6 milyon dolarlık CRV saldırısına maruz kaldı.

17 Farklı Havuzda İşlemler Durdu

Mango Hacker Inin Saldirilarindan Aave De Etkilendi 63833C2B8E1B9

Merkeziyetsiz kripto para borç verme platformunun hack’lenmesi kripto para basınında geniş yankı buldu. Aave şirketi resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CRV saldırısını doğruladı. İlk belirlemelere göre platforma yapılan hack saldırısının tutarı 1.6 milyon dolar olarak açıklandı. Aave, gelecekte yaşanabilecek piyasa manipülasyonuna karşın harekete geçti. Bu sebeple Aave manipüasyonu önlemek için 17 farklı kripto para borç verme havuzunu askıya aldığını duyurdu. Bu geçici dondurma haberine rağmen kripto para topluluğunda panik havası yaşandı.

Askıya Alınan Kredi Havuzları

Kripto para dünyasında kabus gibi çöken FTX iflasının ardından sıkıntılı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dev borsanın çöküşten sonra bir de hack’lenmesi kripto şirketlerine olan yatırımcı güvenini zedelemişti. Son olarak merkeziyetsiz borç verme platformu Aave hack saldırısına maruz kaldı. Aave ekibi, düşük likidite havuzlarının manipülasyonlardan korunması amacıyla dondurulduğunu açıkladı: YFI, CRV, ZRX, MANA, 1INCH, BAT, sUSD, ENJ, GUSD, AMPL, RAI, USDP, LUSD, xSUSHI, DPI, renFIL ve MKR havuzları durduruldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.