Bitcoin Haberleri

ABD Adalet Bakanlığı 50.000’den Fazla Bitcoin’e El Koydu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Özellikle son dönemde kripto paraların kara para aklama olaylarında yaygın biçimde kullanıldığına dair iddialar artış gösterdi. Hükümetlerin kripto para düzenlemesini tartıştığı bu dönemde ABD Adalet Bakanlığı’ndan gelen hamle dikkat çekti. Bakanlık, bir darkweb pazaryeri olan Silk Road üzerinde kullanılan 50 binden fazla Bitcoin’e el koyduğunu açıkladı. ABD’nin New York Güney Bölgesi Avukatı Damian Williams tarafından yapılan açıklamada, geçen Kasım ayında 50.676 BTC’nin Silk Road platformundan ele geçirildiğini belirtti.

Darkweb Pazarında Kullanılan Bitcoin’ler

Abd Kripto

Kripto paralarla kara para aklama tartışmalarının yaşandığı bu dönemde ABD Adalet Bakanlığı’nın hamlesi dikkat çekti. Basında yer alan bilgilere göre söz konusu BTC ele geçirme hadisesi geçen yılın kasım ayında gerçekleşti. ABD Adalet Bakanlığı’nın el koyduğu Bitcoin’lerin değeri o dönem 3.36 milyar dolar değerindeyken şimdi sadece 1.04 milyar dolar ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre varlıklar Georgia eyaletinde James Zhong ile bağlantılı bir adreste bulundu. ABD Adalet Bakanlığı avukatının açıklamasına göre, altın ve gümüş gibi değerli varlıkların yanı sıra 661.900 dolarlık nakit paraya da el konuldu. Zhong, 2012 yılında elektronik dolandırıcılık sabıkası bulunan biriydi. Özellikle 2013 yılına kadar faaliyet gösteren Silk Road, darkweb üzerinden girilebilen yasa dışı bir pazaryeriydi. Bu pazaryerinde illegal ürün ve hizmetlerin satışında Bitcoin ile ödeme yapılıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.