Haberler

Kaiko, Binance – ABD Anlaşmasının Etkilerini Değerlendirdi!

Kripto para birimleri, son yıllarda hızla popülerlik kazanan dijital varlıklardır.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimleri, son yıllarda hızla popülerlik kazanan dijital varlıklardır. Bu varlıkların alım satımının gerçekleştiği kripto borsaları da büyük bir öneme sahiptir. İşte bu kapsamda, işlem hacmi en büyük kripto borsası olan Binance, ABD hükümeti ile yaptığı 4,3 milyar dolarlık anlaşma ile piyasa dinamiklerini değiştirdi.

Binance’in ABD Adalet Bakanlığı ile yaptığı anlaşma, borsanın kimlik doğrulama gibi kurallara uymasını zorunlu kılıyor. Ayrıca, anlaşma gereği SEC, aksi bir durum olmadığı takdirde Binance’e yeni bir soruşturma açmayacağını garanti etmektedir. Bu anlaşmanın detayları ve sektör üzerindeki etkileri, kripto araştırma şirketi Kaiko tarafından hazırlanan bir raporda değerlendirdi.

Coin 2023 12 02 13 02 42 Ba676

Binance’in ABD hükümeti ile yaptığı anlaşmanın ardından, spot Bitcoin yatırım fonları (ETF) üzerinde spekülasyonlar artırdı. Uzmanlar, Binance’in gelişmesinin ETF başvuruları üzerinde doğrudan bir etki yaratmasını beklememektedir, ancak yatırımcıların umudu canlanmıştır. Bloomberg analistlerine göre, SEC’in spot kripto fonlarına Ocak ayında onay vermesi bekleniyor.

Kaiko Btc Rapor

Kaiko’nun yaptığı araştırmada, Binance’in gelişmesinin rakip borsalar üzerindeki etkisi incelenmiştir. Araştırmacılar, Coinbase hisselerindeki yükselişe dikkat çekmiştir. COIN kodlu hisse senetleri, Kasım ayı boyunca %75, 21 Kasım tarihli anlaşmanın ardından ise günümüze kadar %26 değer kazandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.