Haberler

ABD Hazine Bakanı FTX İflasını Kriptoların Zayıf Olmasına Bağladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyası FTX borsasının iflas etmesiyle birlikte büyük çöküş yaşadı. Bu olayın ardından kripto para sektörünün temsilcileri dikkat çeken açıklamalarla gündeme gelirken bu isimler arasına ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de girdi. Yellen, FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın FTX kripto para imparatorluğunun çöküşünü değerlendirdi. Bu iflasla ilgili olarak dijital varlıklar piyasasına çok dikkatli bir düzenleme yapılması gerektiği konusunda daha net ifadeler kullanması dikkat çekti.

Kriptolara Kapsamlı Düzenleme Mesajı

Janet Yellen

Bloomberg News’e konuşan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, verdiği röportajda piyasada deprem yaratan olayların esasında sektörün zayıflığından kaynaklandığını söyledi. FTX borsasının iflas başvurusu, geçtiğimiz sene dünya çapında 5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan ve 700m milyar dolarlık kripto ticareti yapan bir firmanın yok oluşu oldu. Borsanın CEO’su SBF’nin iflasla birlikte 16 milyar dolarlık kişisel serveti buharlaştı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu çöküşü sadece bir kişinin değil kripto endüstrisinin zayıflıklarından kaynaklandığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Diğer düzenlenmiş borsalarda müşteri varlıklarını ayrı tutarsınız. Bir borsanın müşterilerinin mevduatlarını kullanabileceğiniz ve bunları kaldıraçlı, riskli yatırımlar yapmak için kontrol ettiğiniz ayrı bir işletmeye ödünç verebileceğiniz fikri, izin verilen bir şey olmaz. En azından bankacılık sektörümüzle derinlemesine entegre değil ve bu noktada finansal istikrar için daha geniş tehditler oluşturmuyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.