Borsa HaberleriHaberler

ABD Mahkemesi, SEC-Binance US Anlaşmasını Resmileştirdi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD federal yargıcı Amy Berman Jackson, BinanceUS, Binance ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında varılan anlaşmayı onayladı. Bu anlaşma, Binance US‘un SEC tarafından yapılan bir soruşturma sonucunda belirlenen bazı düzenlemelere uymayı kabul etmesini içeriyor. Yargıcın kararı, kripto para sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve düzenleyiciler arasında giderek artan bir gerilim ortamında geldi.

Binance.US, Binance ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki anlaşma, Yargıcı Amy Berman Jackson tarafından onaylandı. Bu anlaşmaya göre, Binance US çalışanları müşteri fonlarına erişebilecek ancak tüm Binance.US varlıkları dondurulacak. Yargıç Jackson, tarafların kendi başlarına anlaşmaya varmasını tercih edeceğini söyledi. Ayrıca, tarafların anlaşmaya 16 Haziran’da vardığı bildirildi. Bu kararın dava çözülene kadar geçerli olacağı belirtildi.

Binance.US’ten Açıklama Geldi

BinanceUS‘un Twitter’da yaptığı açıklamada, “Mahkeme, SEC’in platformumuzdaki varlıkların dondurulması ve TRO’ya tabi tutulması talebini hem gerçekler hem de yasalar açısından açıkça gerekçelendirmemiş olmasından dolayı, kabul etmediğini size memnuniyetle bildiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

ABD düzenleyicileri ile Binance arasındaki anlaşma, Borsa’nın küresel otoritelerin cüzdanlarının, donanım cüzdanlarının özel anahtarlarına veya Binance US’in Amazon Web Hizmetleri araçlarına kök erişimine erişimini engelledi. Bu anlaşma, kripto para birimi dünyasında büyük bir dalgalanma yarattı ve yatırımcılar arasında birçok spekülasyona yol açtı. Bazıları, düzenleyicilerin Binance’e karşı daha agresif bir tutum sergileyebileceğine inanıyor, diğerleri ise bu anlaşmanın kripto para birimi endüstrisi için daha fazla düzenleme getireceğini düşünüyor. Her ne olursa olsun, bu anlaşmanın uzun vadeli etkileri henüz tam olarak bilinmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.