NFT HaberleriHaberler

En Pahalı NFT Hangisi? Dudak Uçuklatan Rakamlar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yıl kripto para dünyasına damga vuran NFT’ler, dudak uçuklatan fiyatlara rağmen alıcı buldu. Peki milyonlarca dolarlık NFTler arasında en pahalı NFT hangisi? İşte en pahalı 10 NFT listemiz….

En Pahalı Nft
En Pahalı Nft

En Pahalı NFT’ler

NFT’ler yani (Non-fungible token’lar) son dönemlere adeta damga vurdular. Her ne kadar ilk NFT projesi 2017 yılında ortaya çıkmış olsa da NFT’ler aylar önce popülarite kazanmaya başlayarak herkes tarafından tanındı. Özellikle sanat alanında adını duyurmasından sonra NFT’ler çok ciddi rakamlara alıcı buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: NFT Nedir, NFT Özellikleri Nelerdir

Geride bırakacağımız bu yılda yatırımcılar, gelecekte çok daha değerli olacaklarını düşündükleri için NFT’lere adeta servet harcadılar. En pahalı NFT’leri  şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. CryptoPunk (#5217): Listemizin ilk sırasında yaklaşık olarak 5.590.000 dolara satılan bu NFT, 1.200 dolara satın alınmıştı. CryptoPunk koleksiyonunun en eşsiz parçalarından biri olan NFT, en pahalı 10. NFT arasında yer alıyor.
  2. Beeple’s Ocean Front: Beeple, aslında NFT ekosisteminde oldukça popüler olan bir isimde ve bahsi geçen NFT’si de bu yıl yaklaşık olarak 6.000.000 dolara alıcı buldu. Ayrıca eserin Tron kurucusu Justin Sun tarafından satın alınmış olması da dikkatleri çekiyor.
  3. Grimes Dijital Sanat Koleksiyonu: Kanadalı şarkıcı Grimes’e ait olan ve 10 ana parçadan oluşan dijital eser yaklaşık olarak 6.000.000 dolara satıldı.
  4. Crossroads: Yaklaşık olarak 6.600.000 dolara satılan bu NFT, Donald Trump namına yapıldı. Ayrıca bir video olan bu NFT’nin yaratıcısının Beeple olması dikkatleri çekiyor.
  5. CyrptoPunk #7804: Popüler NFT koleksiyonu CryptoPunk’ın bir eseri en pahalı 10 NFT listesinde kendisine birçok kez yer buluyor. Yine nadir parçalarda olan bu NFT yaklaşık olarak 7.566.173 dolara alıcı buldu.
  6. CryptoPunk #3100: Yaklaşık olarak 7,584,485 dolar satılan NFT, yine CryptoPunk koleksiyonundan ve 2021 yılının en pahalı 5. NFT’si olarak karşımıza çıkıyor.
  7. CryptoPunk #7523: 2021 yılının en pahalı 4. NFT’si de CryptoPunk koleksiyonundan geliyor. Yaklaşık olarak 11.750.000 dolara alıcı bulan bu NFT’de karakterin maske takıyor olması dikkat çekiyor.
  8. Hashmasks: Yaklaşık olarak 25.530.000 dolar değerinde olan bu koleksiyonun 70 üzerinde sanatçı tarafından oluşturulduğu biliniyor.
  9. Everydays – The First 500 Days: Aslında NFT ekosistemine hakim olanlar bu eseri yakında tanıyor. Beeple’ın 69.300.000 dolara satılan NFT eseri günlerce konuşulmuştu.
  10. The Merge: En pahalı NFT’ler listemizde en pahalı NFT eseri ise yaklaşık olarak 91.800.000 dolar değerinde. Aslında Pak, Türk bir sanatçı olduğu için de dikkatleri çekiyor.

Görüldüğü üzere NFT dünyası hızla büyüyor ve gerçekten çok ciddi rakamlar bu piyasada yer alıyor. Pek çok kişi ise NFT’lerin henüz ilk günlerinde olduğunu düşünüyor ve şu anki rakamların çok daha üzerinde değerler göreceğimizi ifade ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.