EkonomiHaberler

ABD Yıllık Enflasyon Verisi Açıklandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yıllık enflasyon oranlarını yüzde 6,5 ve her ay için yüzde 0,1 olarak bildirdi.

Yıllık bazda ise ABD enflasyon tahminlerinin yüzde 6,5’a, aylık tahminlerin ise yüzde 0,1 gerileyeceği tahmin edildi. Geçen aya ait yıllık enflasyon rakamları %7,1 olarak açıklandı. ABD, bu tahminler ve önceki sonuçlar ışığında enflasyon verilerini yayınladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin enflasyon oranının yıllık yüzde 6,5 ve aylık yüzde 0,1 olduğu açıklandı.

ABD Enflasyon Açıklaması

Beklendiği gibi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yıllık enflasyon oranını açıkladı. ABD, piyasaların öngördüğü yüzde 6,5 yıllık enflasyon oranını onayladı.

Aylık bazda yüzde 0,1 seviyesinde gerçekleşen enflasyon seviyesi, resesyon çanlarının çaldığı bu dönemde enflasyondaki yavaşlamayı da göz önüne kattı. Kripto para piyasası şişkin bir fiyat bandında olduğu için haber akışında yükselmedi.

Enflasyon verilerine göre hareket eden Fed’in güncel veriler ışığında vites küçülteceği tahmin ediliyor. Fed’in şahin politikasından vazgeçerek 25 baz puan artırması beklentiler dahilinde bulunuyor. Ancak piyasa aynı zamanda durgunluk tehlikesini de göz önüne katıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.