Bitcoin Haberleri

ABD’de Milletvekilleri Kripto Vergi Kurallarını Revize Etme Çağrısı Yaptı

ABD'de kripto para piyasasında vergilendirme konusunda yapılan öneriler, milletvekillerinin tepkisine sebep oldu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de kripto para piyasasında vergilendirme konusunda yapılan öneriler, milletvekillerinin tepkisine sebep oldu. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry ve Kongre Üyesi Ritchie Torres, dokuz milletvekilinden oluşan bir grup tarafından liderlik edilen revizyon çağrısında bulundu.

Bu grup, önerilen vergilendirme planının tehlikeli olduğunu ve uygunsuz erişime sahip olduğunu vurguladı. Kripto sektöründen gelen şikayetlerin ardından milletvekillerinin bu hamlesi gerçekleşti. Dokuz isim arasında her iki partiden milletvekilleri de bulunuyor.

Abd’de Milletvekilleri Kripto Vergi Kurallarını Revize Etme Çağrısı Yaptı

Bu revizyon çağrısıyla birlikte milletvekilleri, ABD Hazine Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Lily Batchelder’a bir mektup yazdı. Mektupta, dijital varlık aracı tanımının aşırı geniş ve yetersiz olduğu belirtilerek, önerilen kuralların ABD’deki dijital varlık ekosistemini tehdit ettiği vurgulandı.

Önerilen Kripto Vergi Kurallarına Büyük İlgi

Ağustos ayında önerilen kripto vergi kurallarına 124 binden fazla yorum yapıldı. Kurallara ilişkin açık yorum dönemi bir süre önce sona erdi. Ancak yetkililerin sektöre yönelttiği sorular, vergi teklifinin revizyona açık olabileceğini ortaya koydu. Düzenlemenin son aşamaya gelmesi için aylar sürebileceği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.