Haberler

Ken Griffin, FTX İflasında CFTC ve SEC’i Suçladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında büyük çöküşe ve yatırımcıların sektöre olan güvenini kaybetmesine neden olan FTX iflasının yankıları sürüyor. Popüler borsanın likidite krizine girmesi ve 9 milyar dolarlık borcunu ödeyemediği için iflas başvurusunda bulunması gündeme bomba gibi düştü. Dev borsanın neden iflas ettiği ve sonuçları konuşulmaya devam ederken kripto sektörünün ünlü isimleri dikkat çeken açıklamalar yapıyor. Dünyanın en büyük piyasa yapıcısı Citadel’in kurucusu ve CEO’su Ken Griffin, kripto basınında gündemden düşmeyen FTX iflasını değerlendirdi.

FTX İflasına Rezalet Dedi

Ken Griffin

FTX borasının ani çöküşünü yorumlayan finans dünyasının ünlü ismi Ken Griffin yaşananları bir rezalet olarak açıkladı: “FTX, finans piyasaları tarihindeki bu mutlak rezilliklerden biridir. Zira FTX yatırımcıları milyarlarca dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya ve bu durum ayrıca tüm finansal piyasalara olan güveni baltalıyor.” Ünlü CEO ayrıca, bu iflas yüzünden kripto para yatırımcıları arasında büyük bir bölümün sektöre olan güvenini kaybedeceğini dile getirdi.

SEC ve CFTC Yatırımcılara Zarar Ettirdi

Genç nesilde kripto paralara çok sayıda yatırımcı olduğunu ve bunların emeklilik için para biriktirdiğini söyleyen Griffin, “Ancak FTX’in iflası insanların güven duygusunu zedeledi. Eğer insanlar finansal piyasalara inanmıyor veya güvenmiyorlarsa, bu büyük bir sorun.” dedi. Ünlü piyasa yapıcı ayrıca ABD’li düzenleyicileri sert dille eleştirdi: “Düzenleyicilerin bölge savaşı sona ermeli. Kimin neye ve kime sahip olduğu etrafında yapılan çekişme akıl almaz. Zira Amerikalı yatırımcılar son iki yılda kripto piyasa değerindeki düşüş nedeniyle yüz milyarlarca dolarlık zarar ettiler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.