Haberler

ABD’nin “çok gizli” belgelerini kripto para ile satmaya çalışan eski NSA çalışanına idam cezası verilebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların yasadışı faaliyetlerde kullanıldığı iddiaları gündeme gelmeye devam ederken, bu haftanın başlarında sunulan yeminli bir ifadeye göre 30 yaşındaki Jareh Sebastian Dalke, ikisi “çok gizli” olmak üzere toplam 3 farklı gizli belgeyi, ismi açıklanmayan bir ülkeye satmaya çalıştığı iddia edildi. ABD’nin savunma sırlarını kripto para karşılığında “Rusya’ya” satmaya çalıştığı iddia edilen eski Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanına ömür boyu hapis cezasının ya da idam cezasının verilebileceği ifade edildi.

GÖRÜŞTÜĞÜ “YABANCI AJAN” FBI AJANI ÇIKTI

Nsa

Protos’ta yer alan habere göre söz konusu yeminli ifadede, Dalke’nin bir Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) TOR sitesi ile iletişime geçerek, müşteri meşruiyetini tespit etmeye çalıştığı iddia edildi. 30 yaşındaki eski NSA çalışanı Dalke’nin gizli dosyalara karşılık kripto para ile ödeme almak istediği ve bu yöntemle işlem karşılığında 85 bin dolar değerinde kripto para talep ettiği öne sürüldü. Ancak Jareh Sebastian Dalke, birlikte komplo kurduğu “yabancı ajanın” gizli bir FBI ajanı çıkmasıyla birlikte tutuklandı.

HANGİ VARLIKLA ÖDEME İSTEDİĞİ AÇIKLANMADI

Haberde ya da ifadede Dalke’nin ödemeleri almak istediği kripto paranın hangisi olduğu açıklanmadı. Ancak cüzdan adresinin doğrulanması için kendisine FBI tarafından 99,99 dolar değerinde 0,64053413 adet kripto para gönderildiği bildirildi. Bu bilgiden yola çıkan birçok kişi, varlığın, 24 Ağustos’ta değeri 97 dolar olan Monero ile yakınlığına dikkat çekti. Dalke’nin ömür boyu hapis cezasına ya da idam cezasına mahkum edilebileceği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.