Kripto RehberEditörden Seçmeler

MetaFi Nedir? MetaFi Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

“Meta data” (meta veri deposu değil!) ve “DeFi” kelimelerini birleştiren MetaFi, kripto piyasasının en gelişmiş teknolojilerinin bir birleşimidir. Farklı platformlar arasında benzeri görülmemiş bir birlikte çalışabilirlik çağını başlatmak için oyunlar, metaverse’ler ve sosyal medya dahil olmak üzere büyük ölçekli blok zinciri uygulamalarını genelleştirmeyi hedeflemektedir.

MetaFi Nedir?

MetaFi, metaverse’ler için Meta ve DeFi için Fi olmak üzere iki kelimenin karışımıdır. MetaFi, oyunlar, sosyal medya ve metaverse dahil olmak üzere geleneksel Web2 büyük ölçekli uygulamalar için blok zinciri teknolojisini standartlaştırmayı amaçlayan yeni bir paradigma kaymasıdır. Bu, birlikte çalışabilirliği geliştirmeye yardımcı olan birleştirici bir standart oluşturacaktır.

MetaFi, metaverse, GameFi, SocialFi, Web3 ve NFT’ler gibi tüm farklı türdeki projelere gelişmiş ve sofistike DeFi Infra sağlayan ve bunları tek bir çatı altında toplayan bir yapıdır: MetaFi. Bu, varlıkların sahipliğini tanımlayan metaverseler sayesinde sağlanabilir. MetaFi fikri, çeşitli platformlarda ve blok zincirlerinde kullanılan tanımlanmış meta veri standartları sayesinde, geniş blok zinciri işlevselliğini tek bir birlikte çalışabilir Meta ekosistemine uygulamayı amaçlar. MetaFi, Merkeziyetsiz Özerk Kuruluşlar (DAO’lar) gibi topluluk yönetimi ile birleştirilmiş değiştirilebilir ve değiştirilemez belirteçlerin bir karışımını bulundurabilir. MetaFi’nin amacı, tek düze olmuş metaverse parametreleri üzerine kurulu yeni bir ekosistem oluşturmak ve tanıtmaktır.

Bu farklı kripto ilkelerin birleşimi, blok zinciri sayseinde dünyanın her yerinden kullanıcılara hizmet veren tam teşekküllü bir paralel ekosistem sağlar. MetaFi, Metaverse ve ağlarda NFT’ler ve oyun Metaverse standartları gibi diğer teknolojiler için standartlar oluşturmayı amaçlayan Meta ve DeFi’nin bir kombinasyonudur.

Meta kelimesinin kullanımı, bu bağlamda metaverse için bir kısaltmadan farklı olarak “her şeyi kapsayan” veya “bir amaca yönelik bir araç” olarak tanımlanabilir, fakat bu uygulamaların çoğu gerçekten de bu uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanacaktır.

MetaFi Nasıl Çalışır?

Birlikte çalışabilirliği geliştirmek için MetaFi, çoğu blok zincirinde bulunan Metaverse varlıklarından faydalanır. Örneğin, bir NFT’nin metaverseleri çoğunlukla ilgili resimlere bağlantılar içerir. Bitcoin (BTC) işlemlerine metadata ekleyerek ek bilgileri düz metin olarak da girebilirsiniz.

Herhangi bir blok zincirinde kullanılabilecek bir Metaverse standardı oluşturmak, makine okumasını ve varlıkları sınıflandırmayı kolaylaştıracaktır. Örneğin, NFT pazar yerleri tüm meta verileri aynı şekilde sunuyorsa, NFT pazar yerleri birçok blok zincirinden NFT’leri anlamaya ve sıralamaya başlayabilir.

MetaFi Uygulamaları

Yukarıda bahsedildiği gibi, MetaFi’deki fırsatlar sınırsız olacak ve işte yakında gerçekleşmeye başlayabilecek bazı kullanım örnekleri.

Sanal Dünyalar

Sanal dünya, gerçek dünyayı taklit edebilen veya etmeyebilen sosyal, ticari, ticari veya oyun ortamına hizmet eden dijital bir alandır. Gerçek dünyayı temsil ettiklerinde, genellikle satın alınabilen, takas edilebilen ve serbestçe inşa edilebilen NFT’ler olarak temsil edilen kıt arazi unsurlarını içerirler.

Sanal dünyalar size oyun oynayabileceğiniz, inşa edebileceğiniz veya sadece arkadaşlarınızla ve iş arkadaşlarınızla buluşabileceğiniz bir yer sağlayacaktır. Walmart gibi bazı işletmeler, kullanıcıların mal ve hizmet alışverişinde bulunmak için meta verilere katıldığı bir sanal alışveriş vizyonu belirlediler. Diğer işletmeler, kullanıcıların hayallerindeki evleri, mimari harikaları inşa edebilecekleri veya sadece arkadaşlarıyla takılabilecekleri satılık arsalar sunmaya başladı.

Sanal dünyalar, giyilebilir NFT’ler, sarf malzemeleri vb. Sanal gerçeklik için basit ve anlaşılır bir NFT uygulaması sağlar.

Metafi

Pazaryerleri

Piyasalar, arz ve talebi eşleştiren, NFT’nin keşfedilmesine izin veren, kullanıcıların serbestçe ticaret yapmasına ve doğrudan NFT yayınlamasına izin veren merkezi olmayan dijital mekanlardır. Orada, NFT’ler finansal varlıklar ve yönetilen mülk olarak kabul edilir. Bu pazar yerleri, sanal giyilebilir cihazlar, oyun içi öğeler, NFT sanatı veya gayrimenkul gibi çeşitli NFT’leri alıp satmakla ilgilenen herkes için bir referans platformu olabilir.

Gerçekten NFT döneminin başındayız ve henüz tüm kullanım durumlarını keşfetmedik.

Verim Tarımı NFT

Kazanç elde etmek, bir kredi almak için NFT’leri teminat olarak kullanmayı ve ardından ödünç alınan fonları daha yüksek bir faiz oranında yeniden yatırmayı barındırır. Bazı NFT’ler, sahiplerinin NFT’yi ödül kazanmak veya NFT’yi kullanmak isteyen diğer kişilere kiralamak için kullanmalarına izin veren özelliklere sahiptir; örneğin, genellikle karşılayamayan oyunculara pahalı veya değerli NFT oyun içi öğeleri kiralamak. Karşılığında, mal sahibi, borç verenin gelirlerinin veya NFT’lerinin bir kısmını başkalarına kiralamak için sabit bir ödeme alacaktır.

Taraftar Tokenları

Paribu’yu biliyorsanız, Taraftar Tokenlarını daha önce duymuş olabilirsiniz. Bu belirteçler, sahiplerinin VIP topluluk üyeliği, özel etkinliklere katılım, oy hakları ve daha fazlası gibi çeşitli avantajlar elde etmelerini sağlar.

“Taraftar Tokenları, token sahiplerine ekipler ve markalar için özel avantajlar ve ayrıcalıklar sağlıyor. Spor kulüpleri, takımlar, markalar ve diğer influencerlar, taraftar topluluklarını büyütmek ve destekçilerini ödüllendirmek için Paribu Taraftar Tokenlarını kullanabilir.”

Paribu Taraftar Tokenları Nedir?

Paribu Taraftar Tokenlarının kendine özgü özellikleri olsa da Taraftar Tokenları için fırsatlar tam olarak araştırılmamıştır ve kullanım durumları ve biçimleri ihraççıya göre değişiklik gösterebilmektedir.

MetaFi Zorlukları ve Mevcut Sınırlar

MetaFi, sanal gerçekliğe gömülü meta verilere dayalı her şeyi kapsayan bir ekosistem olarak anlaşılabileceğinden, hem yazılım hem de donanım için bir dizi gereksinime sahiptir. Bu gereksinimler yalnızca MetaFi üzerine inşa edenleri değil, aynı zamanda onunla etkileşim kurmak isteyen kullanıcıları ve oyuncuları da zorluyor.

MetaFi’nin Geleceği

MetaFi’nin geleceği henüz tam olarak bilinmiyor, ancak bazı kullanım örnekleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Merkezi olmayan kimlik yönetimi ve itibar yönetimi sistemleri MetaFi’de önemli bir rol oynayacak, bu sistemler kullanıcılara dijital kimliklerine ve varlıklarına basit erişim sağlayacak. Ama hepsi hala gelişim aşamasında.

Adlandırma hizmetleri, karmaşık uzun vadeli adresleme sorunlarını çözmemize yardımcı olabilecek araçlardır. Basit adlandırma hizmetleri bunun yerine insan hatasına yer açar. Bu, jetonlarınızı uzun bir BEP-20 adresi girmek yerine MatthewBSC.bnb gibi basit bir adres adına göndermenizi sağlar.

MetaFi’nin gerçekten meta olmasını sağlamak istiyorsak, BNB Chain’in katman 0 veya katman 1 ağları gibi çeşitli blok zincirlerinde çeşitli standartlar geliştirmesi gerekiyor çünkü bunların çoğu şu anda %100 Birlikte Çalışabilir durumda değil.

Bunların hiçbiri, çok zincirli yeteneklere sahip istikrarlı ve birlikte çalışabilir projeler geliştirmeden ve büyük miktarda varlık ve veri transferini kolaylaştıran köprüler olmadan mümkün olmayacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.