Altcoin HaberleriHaberler

Alonzo Hard Fork’undan Bu Yana Cardano Ağındaki Akıllı Sözleşme Sayısı 2.000’in Üzerine Çıktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merakla beklenen Alonzo Hard Fork‘u 12 Eylül’de kullanıma sunulduğundan bu yana Cardano ağındaki akıllı sözleşme sayısı 2.000’in üzerine yükseldi.

Akıllı sözleşmeler, 12 Eylül itibari ile Cardano ağında kullanılabilir haline geldi. özetleyecek olursak Alonzo Hard Fork Combinator lansmanından sonrasında, geliştiriciler artık ekosistem üstünde akıllı sözleşmeler oluşturabiliyor.

Alonzo’dan Bu Yana 2.000’den Fazla Akıllı Sözleşme

Lansman tamamlandıktan sonraki ilk 24 saatte Cardano ağında 100’den fazla akıllı sözleşme oluşturuldu. Devam eden günlerde ise akıllı sözleşmelerin oluşturulması hız kazanmış görünüyor. 16 Eylül’de elde edilmiş verilere bakıldığında Cardano ağında 2.300’ün üstünde akıllı sözleşme bulunuyor.

Öte taraftan bu akıllı sözleşmelerin büyük çoğunluğu kullanımda değil. Geliştiricilerin, merkezi olmayan uygulamalarının piyasaya sürülmesinden önce token’larını kilitlemek için akıllı sözleşmeleri oluşturdukları biliniyor. Merkezi olmayan finans alanı geliştikçe Cardano ağı üstündeki akıllı sözleşme sayısının artması umut ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cardano Nedir? Cardano Tarihsel Gelişimi

Alonzo Hard Fork’unun ADA Fiyatına Etkisi!

Alonzo Hard Fork'Unun Ada Fiyatına Etkisi! 
Alonzo Hard Fork’Unun Ada Fiyatına Etkisi!

Cardano blok zincirinde yaratılan bu fazlaca sayıda akıllı sözleşmenin fiyat üstündeki etkisi kısa zamanda görünmeyebilir. Fakat yapılan açıklamalara göre akıllı sözleşmelerin oluşturulma hızının ADA fiyatı üstünde uzun vadede yükseliş yönlü bir etkiye sahip olacağı düşünülüyor.

ADA fiyatı bugün 2,40 doların üstünde aşama kaydediyor. Bunun yanında piyasa değeri bakımından en büyük 3. kripto para konumunda yer edinen ADA’nın 2 Eylül’de 3,10 dolar ile rekor kırdığı da görülmüştü.

UYARI: Yazılarda yer verilen bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Kripto para yatırımcıları, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve risk taşıdığının bilincinde olmalı, yatırımlarını kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.