Kripto RehberEditörden Seçmeler

Arbitraj Nedir? Arbitraj Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yazımızda arbitrajın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını açıklayacağız.

Arbitraj Nedir?

Btc Bitcoin Arbitraj Nedir Nasil Yapilir

Basitçe söylemek gerekirse, arbitraj, para kazanmak için farklı döviz ürünlerindeki fiyat farklılıklarının kullanılmasıdır. Yani bir yatırımcı A-hisse piyasasından aldığı ürünü aynı anda B-hisse piyasasında daha yüksek bir fiyata satıyorsa bu işlemin adı arbitrajdır. Buradaki amaç risk almadan kar edebilmektir. Ancak, bunu fiyat farkı kapatmadan yapmak mümkün olmalıdır. Çünkü aksi halde arbitraj, kârsızlığa veya kayba yol açabilir.

Arbitraj Nasıl Yapılır?

Bir arbitraj yatırımcısının işlemi kârla sonuçlandırmak için hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Çünkü borsalar arasındaki fiyat farkı kapanırsa arbitraj olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle arbitrajda en önemli faktör hızdır. Bu hızı etkileyen faktörler internet hızı ve ağ üzerinde yapılan işlemlerin onaylanma hızıdır.

Kısaca bir arbitraj örneği verelim: A borsasından 30 bin dolar fiyatla 1 BTC aldınız. Ardından B borsasındaki BTC fiyatının 31.500 dolardan yani %5 daha yüksekten satıldığını fark ettiniz. Bu nedenle A borsasındaki 1 BTC’yi B borsasına aktarırsınız ve orada satış yaparak %5 kar elde edersiniz. Dolayısıyla yaptığınız bu işlemin adı arbitrajdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.