Editörden SeçmelerKripto Rehber

Arbitraj Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Arbitraj, risksiz kar elde etmek için farklı piyasalardaki dengesizliklerin kullanılmasıdır. Piyasa verimsizlikleri nedeniyle olur. Fiyatların uzun bir süre boyunca adil piyasa değerinden önemli ölçüde sapmamasını sağlamaya yardımcı olur. Arbitraj ticareti yapan kişi veya işletmelere arbitrajcı denir. Arbitrajcılar genellikle bankalar veya aracı kurumlardır, ancak duruma göre diğer şirketler veya bireyler de olabilir.

Bir yatırımcı, bir piyasada daha düşük fiyata aldığı bir ürünü aynı anda başka bir piyasada daha yüksek bir fiyata satabilir. Arbitraj, portföy veya varlık yönetimi ile uğraşan firmalar, arbitraj durumlarını sağlamak için ilgili yazılımları düzenler. Gerekli algoritmalar yazılarak arbitraj durumları ortaya çıkar ve işlemler yapılır. Arbitrajlar, piyasa hareketlerine göre manuel olarak da tespit edilebilir ancak normal piyasa günlerinde özel yazılımlar kurulmadan tespit edilemez. Cari işlem yapan yatırımcılar, piyasaya hakim olan deneyimli yatırımcılardır. Carry ticareti yeni yatırımcılar için uygun değildir çünkü aynı anda ticaret yapmaları zordur.

Arbitraj Nedir?

Arbitrajın amacı, spreadin yarattığı arbitraj fırsatlarından yararlanarak risksiz kar elde etmek olduğundan, bir arbitraj fırsatı doğduğunda, aynı anda dayanak varlığın bir piyasadan alınıp diğerinde satılması gerekir ve bu işlemler çok kısa bir süre içerisinde olmalıdır. Aksi takdirde fiyat eşitsizliği piyasadaki diğer oyuncular tarafından fark edilecek ve fiyatlar kısa süreliğine sabitlenecektir.

Son zamanlarda SHIBA coin Binance’de listelendiğinde OKEx borsası ile ciddi bir fiyat farkı vardı ancak dakikalar içinde devreye girdiler. İlk başta ticareti durdurdular ve ardından fiat para birimlerini ve madeni paraları taşıdılar. Bu nedenle algoritmik tespit dışında fiyat farklılıkları gözlemleniyorsa hızlı hareket etmelisiniz. Aksi takdirde gereksiz komisyonlar ödemiş olursunuz ve sistem düzelene kadar bir süre  veya fiat para biriminizi alamayabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.