Kripto Rehber

Avalanche (AVAX) Nedir, Geleceği Nasıl Olur?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

AVAX Coin Avalanche tarafından üretilen bir yerel tokendir. Avalanche, 2020 yılında kurulan ve küresel varlık borsası olmayı hedefleyen bir platformdur. DeFi (merkeziyetsiz finans) uygulamalarını, ticaret ve diğer hizmetleri, finansal varlıkları piyasaya sürmek için geliştirilmiştir.

Avalanche (AVAX), herkesin herhangi bir varlık türünü piyasaya sürebilmesini hedefleyen bir protokoldür. Bu varlık türünün alım-satımına ve akıllı sözleşmeler vasıtasıyla kontrol edilmesine imkân tanımayı amaçlar.

Avalanche ağının güvenliğini sağlamak ve yeni ağlar meydana getirmek amacıyla kurulmuştur. Açık kaynaklı bir platformdur. Ölçeklenebilir uygulamaları destekler. İşlemlerin onay süresi 1 saniyeden daha kısadır.

AVAX platformunda varsayılan akıllı sözleşme zincirleri kullanılır. Bu, Eth uyumlu akıllı sözleşmelerin daha güvenilir ve uyumlu bir şekilde oluşturulmasına yardım eder.

Avalanche (AVAX) projesi herhangi bir hükümete ve ülkeye bağlı değildir. Bu da Avalanche (AVAX) ağının merkeziyetsiz olduğu anlamına gelir.

Avalanche (AVAX) Ne İşe Yarar?

P-chain adı verilen platform zinciri, AVAX üzerindeki meta zinciridir. Bu, doğrulayıcıların sorunsuz bir biçimde koordine edilmesini sağlar. Öte yandan aktif alt ağlara yönelik kayıtlar da yine AVAX aracılığıyla daha kolay bir şekilde saklanır.

AVAX hem yeni varlıkların oluşturulmasına hem de bunların kendi arasında takas edilmesine izin verir. Fakat bu dijital varlık mining yapmaya uygun değildir.

Kuruluşundan 24 saat gibi kısa bir süre sonra büyük bir başarıya imza atarak Binance tarafından listelenmiştir.

Kullanıcılar AVAX tokenlerini işlem ücretlerini ödemek için kullanırlar. Öte yandan bunları stake edip pasif gelir oluşturabilirler.

Konsensüs mekanizması olarak Avalanche platformunda hisse kanıtı kullanılır. Bu ise onu daha ölçeklenebilir, daha verimli bir hâle getirir. Kullanıcılarına kurumsal blok zincirlerle çalışma olanağı tanır.

AVAX (Avalanche) Nereden Alınır?

Bunun için dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Binance tercih edilebilir. TRY karşılığında USDT yani Tether satın alıp AVAX/USDT işlem çifti üzerinden kolayca AVAX sahibi olabilirsiniz.

AVAX Hangi Borsalarda?

Avalanche (AVAX) satın almak için kullanabileceğiniz bazı borsalar şöyledir:

  • Paribu
  • Huobi Global
  • Binance
  • BtcTurk PRO
  • io
  • KuCoin
  • OKEx
  • Bitfinex
  • WazirX
  • com Exchange
  • Hotbit
  • CoinDCX
  • BiONE
  • Hoo
  • Folgory
  • BitMart

Avalanche (AVAX) Piyasa Grafiği 2021

2021’e 3,15 dolarla başlayan AVAX, Ocak ayının sonuna doğru 10 doları geçti. Şubat’ta 50 doların üzerine çıkan AVAX, 10 Şubat 2021 itibariyle 59,94 dolara fırlayarak tüm zamanların en yüksek değerini gördü.

O tarihte işlem hacmi 2,235,807,129 dolardı ve 4,254,502,157 dolarlık piyasa değerine sahipti.

Mayıs ayında gerileyen AVAX 12,15 dolara düştü. Haziran’da 9,37 dolara indi. Temmuz ayının açılışını, 11,23 dolar ile yapan AVAX, Ağustos’a 13,53 dolarla başlangıç yaptı.

[ccpw id=”16659″]

Şimdi 89,83 dolardan işlem görmeye devam ediyor. AVAX kaç TL? sorusuna Ekim 2021 itibariyle 873,96 TL şeklinde cevap vermemiz mümkün. AVAX ATH seviyesi ise 91,18 dolardır.

AVAX Geleceği Nasıl Olur?

Pek çok kripto para analistinin AVAX geleceği konusunda umutlu olduğu söylenebilir. TCMB işbirliği ve benzeri büyük çaplı ortaklık çalışmalarının uzun vadeli yükselişe zemin hazırladığı düşünülüyor. İlerleyen süreçte çok kazandıracağı öngörülen AVAX, şu an pek çok yatırımcının ilgi odağında.

Özellikle Türk yatırımcılar bu kripto para birimine rağbet gösteriyor. Çünkü Avalanche blok zincirini meydana getiren Ava Labs şirketi bir Türk tarafından kuruldu.

Digital Coin Price’ın tahminine göre AVAX fiyatı 2022 senesinde 120 dolara ulaşacak. 2023 yılında 200 dolara kadar ulaşması bekleniyor.

Wallet Investor tarafından yapılan açıklamaya göre ise AVAX fiyatı önümüzdeki 1 yıl içinde 100 doları aşması bekleniyor. 5 yıllık süreçte de 200 dolara çıkması da muhtemel.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.