Haberler

Avrupa’da MiCa Oylaması Ertelendi! Kriptolarda Belirsizlik Sürüyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avrupa Parlamentosu, Kripto Varlık Piyasaları (MiCa) hakkında vereceği kararı erteledi. Parlamento’nun MiCa oylamasını 2023 yılının Şubat ayına ertelemesi sektörde yeni bir tartışma yarattı. Bazı kripto para sektör temsilcileri bu kararın, kripto paralara yönelik düzenlemede sıkıntılar çıkarabileceğini öngörüyor. Yetkililer Avrupa Parlamentosu’nun MiCa oylamasını erteleme kararının kara para aklama mevzuatının da yavaşlamasına neden olabileceğini söylüyor.

Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği Beklemede

Mica Oylamasi

MiCa oylaması sonrası alınacak kararlar, kripto para piyasası üzerinde düzenleyici çerçevenin temelini oluşturacak. Normal şartlarda Kasım ayı içinde AB yetkilileri tarafından onaylanması gereken mevzuat çeşitli sebepler yüzünden 2023 yılının Şubat ayına ertelendi. Söz konusu gecikme yüzünden Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği’nin şartları da belirsiz kaldı. Bu nedenle pek çok sektör temsilcisi bu tür mevzuatların ertelenmesi yüzünden kripto paralarla ilgili belirsizliklerin devam edeceğine dikkat çekiyor.

Raporun 24 Dile Çevrilmesi Sorun Oldu

MiCa oylamasının ertelenmesi arkasında yatan sebep ise bazı tartışmalara yol açtı. Avrupa Parlamentosu’nun hazırladığı uzun raporun 24 resmi AB diline çevrilme zorunluluğu yüzünden Kasım ayında yapılacak oylama aylar sonrasına ertelendi. AB kripto grubu konu hakkında şu açıklamada bulundu: “MiCA metni, şu anda çalışmakta olan diğer düzenlemelerle, özellikle de Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği ile iç içe olduğundan, böyle bir gecikme sektör için daha fazla belirsizliğe neden olacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.