Haberler

Bir Yatırım Şirketi Daha Dijital Varlık Endeksi Başlattı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finans dünyasının önde gelen yatırım destek araçları sağlayıcısı MSCI, kripto paralara yönelik adım atan kuruluşlardan biri oldu. Yatırımcılara pek çok alanda destek sunmak amacıyla toplu endeksler hazırlayan şirket yeni ürününü tanıttı. MSCI, geçtiğimiz gün yaptığı duyuru ile yatırım yapmak isteyenler için dijital varlıkları kapsayan yeni endeksler hazırladı. Şirketin dijital varlık endekslerini hazırlarken CoinMetrics ve bankacılık devi Goldman Sachs ile ortak olması dikkatlerden kaçmadı.

MSCI Yeni Tematik Endeksini Duyurdu

Datonomy

MSCI tarafından oluşturulan dijital varlık endeksine Datonomy adı verildi. Küresel banka Goldman Sachs ve popüler kripto para şirketi CoinMetrics işbirliği ile geliştirilen bu endeks, kripto paralara yatırım fırsatları sunuyor. Elde edilen bilgilere göre Datonomy, kripto bağlantılı piyasalara dair tutarlı verilerin elde edilmesinde büyük rol oynayacak. Açıklamaya göre yeni endeks, dijital varlıkların kullanım alanları, sınıfları ve sektörlerine göre ayrışacak.

Üç Kollu Dijital Varlık Endeksi

Firmanın yeni dijital varlık endekslerinde üç çeşit olacağını duyurdu. MSCI Global Dihital Asset Proof of Work endeksi, adından da anlaşılacağı üzere iş kanıtı sistemini kullanan projeleri kapsayacak. Ekran kartı ile madenciliği yapılabilen kripto para birimlerinin ortalama performansı bu endekste yansıtılacak.

MSCI Global Digital ASset Smart Contract Endeksi ile Ethereum gibi akıllı sözleşme sistemini taşıyan kripto paraların performansını değerlendirecek. MSCI Global Digital Assets Index ise piyasa değerine göre en büyük 20 kripto para biriminin ortalama performansını izleyecek.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.