HaberlerTüm Haberler

Avustralya, Binance’eyi Mercek Altına Aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avustralya’daki Binance kripto para borsası, regülatörlerin baskısı altında bulunuyor ve araştırılıyor.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), borsanın ofisinde yapılan bir arama ile ilgili soruşturma başlattı. Yakın kaynaklara göre, bu soruşturma, kapatılan yerel türev operasyonlarla ilgili. ASIC’in, Binance Avustralya’nın perakende ve toptan müşteri sınıflandırmasına yönelik türev ürünler operasyonunu da incelediği belirtiliyor. Binance, nisan ayında spot platformunu açık tutarken yerel türev borsasını kapatma kararı aldığını duyurmuştu. Borsa, Avustralyalı kullanıcıların türev pozisyonlarının yanlışlıkla toptan yatırımcı olarak sınıflandırılmasının bu kararı etkilediğini ifade etmişti.

Binance’e Avusturalya’da Baskın!

Src 340X1912Xbinance Avustralya Da Vadeli Islemleri Kapattigini Acikladi
Avustralya, Binance'eyi Mercek Altına Aldı! 3

ASIC, nisan ayında Binance Avustralya’nın türev işlemleri için lisansını iptal ettiğinde, bu durum büyük bir şaşkınlık yaratmıştı. Kurumun sözcüsü, operasyonel detaylar hakkında herhangi bir açıklama yapamadıklarını belirtti. Ancak, Binance hakkındaki incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Binance ise yetkililerle iş birliği içinde olduklarını ve Avustralya’da düzenleyici standartları yerine getirmeye odaklandıklarını açıkladı. Ülke genelinde bankacılık ve ödeme ortaklarıyla yaşanan sorunlarla birlikte, Binance’in Avrupa planları da aksadı. Hollanda ve Belçika’da şirket yasaklanırken, Almanya’da lisans alamadı. Fransa’da ise soruşturma başlatıldı. Bu durumların hepsi, Binance’in geleceği hakkında tahmin yapmayı oldukça zorlaştırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.