EkonomiHaberler

Avustralya’da artan ETF işlemleri ardından CEO’lar uyardı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avustralya’da artan ETF işlemleri ardından CEO’lar uyardı! ABD’de devreye alınan ETF işlemleri ardından Avustralya’da benzer bir girişimle ETF işlemlerini başlattı. Geçtiğimiz hafta tanıtımı ile Avustralya’da rekor düzeyde işlem hacmine ulaşarak piyasaları alt üst etti. Üstelik eş zamanlı olarak sadece 1 değil 2 adet ETF işlemi tanıtıldı.

Avustral’ya da ilk defa tanıtılan kripto para odaklı ASX ETF lansman’da da aynı zamanda büyük ilgi görmesi ile birlikte de 42.000.000$’ın üzerinde bir gelir elde etti. Bu elde ettiği gelir ise Avustralya’da tanıtımları yapılan önceki tüm lansman gelirlerini ekarte etti.

Geçen aylarda ABD’de başlayan ve tüm dünyaya yayılmaya başlayan ETF, New York ve Nasdaq borsaları üzerinde işlem gören borsalarda da Bitcoin ETF kullanıma açılmıştı. Finansal dünyayı etkileyen ve finans teknolojisinde ki son 10 yılda yapılmak olan bu büyük girişim yakın bir gelecekte tüm dünyayı etkisi altına alacağa benziyor.

Avustralya’da artan ETF işlemleri ardından CEO’lar uyardı!

Avustralya’da Artan Etf Işlemleri Ardından Ceo’lar Uyardı!
Avustralya’da Artan Etf Işlemleri Ardından Ceo’lar Uyardı!

Kripto para yönetimi ile vadeli işlemlerin kısa adı olan ETF’de bu gelişmelerin ardından yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Fakat finans uzmanları her zaman kripto para işlemlerin tehlikeli olduğunu vurguluyor. Üstelik şuan tüm dünyayı kasıp kavursa da ETF işlemleri de bu durumu aksine çevirmiyor. Konuyla alakalı açıklama yapan BetaShares yönetim kurulu başkanı Alex konuşmasında;

“Varlıkları çeşitlendirmenin önemini vurgulamak istiyoruz. Bu yüzden dijital varlıklara yapılan yatırımlar, geniş bir şekilde çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olarak düşünülmesi daha doğru olacaktır. “

BetaShares, ilk kripto ETF işlemine başlayan şirketlerden biri oldu. Ancak şirketin ana hedefi kripto birimlerinden ziyade endüstriyle ilgilenen şirketlere yönelmek. CRYP başarılı sayılsa da ikinci ETF’in gölgesinde kaldı. Cosmos CEO’su Dan Annan’da Alex Vynokur gibi endişelerini Business Insider’a açıkladı. Dan Annan,

Dünya üzerinde ilk kripto ETF işlemini başlatan şirketlerden biri olan BetaShares ilk amacının kripto paralardan daha ziyade ETF dünyası ile ilgilenen büyük şirketlere yönelmek. Dİğer bir ETF işlemi olarak lansmanda tanıtımı yapılan CRYP‘de başarılı olsa da ASX‘in gölgesinde kaldığı söylenebilir. Peş peşe bir çok şirketten açıklamalar gelirken Business Insider şirketinde de aynı BetaShares yönetim kurulu başkanı Alex gibi endişlerini dile getirdi.

Yaptığı konuşmasında : “Kripto varlıklar, kesinlikle çok büyük bir getiri sağlayan sınıf içinde yer alıyor. Fakat riskleri de beraberinde getiriyor. Bu yüzden yatırımcı, kripto varlıkları portföylerinde ne kadar olacağını iyi bilmelidir. Portföy oluşturma perspektifinden, sermaye toleranslarını riske atmaları göz önünde bulundurulmalı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.