Kripto RehberEditörden Seçmeler

BNB Nedir? BNB Nasıl Çalışır? BNB Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’in son zamanlarda yükselişi ile birlikte altcoinlerde de yükseliş hareketleri yaşandı. Bu altcoinler arasında Binance Coin’in (BNB) ilk sırada olduğunu belirtelim. Özellikle son bir aydaki yükselişiyle yatırımcısını mutlu eden BNB nedir sorusuna gelin birlikte bakalım.

Bnb Nedir? Bnb Nasıl Çalışır? Bnb Madenciliği Nasıl Yapılır?

BNB Nedir?

Elbette BNB’nin yükselişi ve ilgisiyle birlikte yeni yatırımcıların en sık sorduğu sorulardan biri de “BNB Nedir?” oldu. BNB, işlem hacmine göre dünyanın en büyük borsası olan Binance tarafından piyasaya sürülen bir kripto para birimidir. BNB sembolüne sahip kripto para birimine Binance Coin denir.

Peki, BNB nasıl çalışır? Binance’in 26 Haziran 2017’deki kripto para teklifi (ICO), 3 Temmuz’a kadar sürdü. Bu 11 günün ardından BNB, Binance’de işlem görmeye başladı.

BNB ilk çıktığında çok ucuzdu. 2017’de 1 ETH’niz varsa, 2700 BNB’niz olabilirdi. Öte yandan o dönemde 1 BTC ile 20.000 BNB alınabiliyordu. Bu karşılaştırma ile BNB’nin ne kadar yükseldiğini daha iyi fark edebiliriz.

BNB Nasıl Çalışır?

BNB ilk çıktığında, ERC-20 tabanlı bir kripto para birimiydi. Ancak Binance daha sonra kendi akıllı zincirini oluşturarak BEP2 tabanlı bir kripto para birimi oluşturdu. Bundan sonra Binance, kullanımda olan ERC20 tokenlerini yakacak ve bunları BEP2 formatına dönüştürecektir.

BNB ilk olarak toplam 200 milyon (200.000.000) arz ile çıktı. Ancak Binance tarafından yapılan açıklamada bu miktarın her yıl azaldığını biliyoruz. Başka bir deyişle, borsa periyodik olarak BNB’yi piyasadan kaldırır ve asla iade edilmez.

Bunun nedenlerinden biri Binance Coin piyasasında olası enflasyonun önüne geçmek. Öte yandan Binance, kripto para birimi teknik incelemesinde yatırımcılarla, BNB’yi piyasaya sürdüğünde, her yıl kârın %20’sini alıp yakacağını paylaştı. Ancak en son whitepaper güncellemesinde daha önce bahsettiğimiz %20 oranı değişmiştir. Bahsettiğimiz %20 vergi oranından farklı olarak Binance, BNB’den elde edilen kârın bir kısmını yatırımcılarla paylaştı.

BNB’nin Avantajları Nelerdir?

BNB, Binance kapsamında bir kripto para projesi olduğundan, Binance’de kullanmanın birçok avantajı vardır.

İlk avantaj Binance’de, BNB ile yaptığınız kripto para alım satım işlemleri için komisyon ödeyebilirsiniz. Peki, BNB ödeme komisyonları size ne verecek?

Borsanın verdiği bilgiye göre BNB ile ödediğiniz komisyonlar Binance’in 5. yılına kadar indirimli olacak. Binance’in 2017 yılında kurulduğunu düşünürsek zamanımızın tükendiğini söyleyebiliriz. Şu anda Binance 5 yıldır kurulmuş durumda ve BNB ile ödenen komisyonlar %12,5 indirimden yararlanabiliyor. Bu oran dördüncü yılda %6,75’e düştü. Beşinci yılda BNB ile ödediğiniz komisyonlarda indirim yapılmayacaktır.

BNB kullanmanın bir diğer avantajı da Binance Launchpad üzerinden token satışlarında BNB kullanabilmenizdir.

BNB Madenciliği Nasıl Yapılır?

Binance Coin (BNB), madencilik dışı bir kripto para birimidir. Yani piyasadaki BNB’nin tamamı projenin başında Binance tarafından üretildi ve yarısı yatırımcılar tarafından satın alındı.

Binance Coin (BNB) Hangi Ülkeden ve BNB Sahibi Kim?

Kripto paraların genellikle sahibi yoktur dersek yanlış söylemiş olabiliriz. Ayrıca, kripto para birimleri herhangi bir ülkeye ait değildir. BNB’yi incelediğimizde merkezi olmayan (DeFi) bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.

Elbette BNB, Binance borsasının kripto para birimidir. Ancak BNB’nin bir ülke veya kişi ile olan ilişkisini anlatmanın zor olduğu söylenebilir. Binance Coin’in Binance’e ait olduğunu bile söyleyemeyiz. BNB merkezi olmadığı için herhangi bir kişi, ülke veya kurumu hedef almamaktadır. Tek projesi Binance borsası tarafından uygulanan kripto para birimidir.

Buy Bnb

BNB Coin’in Geleceği Nedir?

Elbette şu anda BNB’nin geleceği hakkında bir şey söylemek yanlış olur. Ancak BNB’nin Binance Akıllı Zincir ağı üzerinde yoğunlaştığı için son günlerde yükselişe geçtiği söylenebilir. Binance Smart Chain, Ethereum ağındaki yüksek komisyonlar sebebiyle kripto para sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Bu kullanımdan dolayı BNB fiyatının arttığını belirtebiliriz. Burada vurgulanması gereken bir diğer nokta da Binance Coin projesinin işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e ait olmasıdır. Binance kripto para borsası için olumlu bir gelişme, BNB’nin fiyatlandırmasını da etkilemiş olacaktır.

BNB Nasıl ve Nereden Alınır?

BNB 2021’den itibaren %800 büyümeye devam ettikten sonra, BNB nasıl ve nereden alınır sorusu birçok kişi tarafından sorulmaya başlandı. BNB almak için Binance’e kaydolmanız ve ardından hesabınızı doldurmanız gerekir.

BNB Ne Zaman Pİyasaya Sürüldü?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi BNB, 26 Haziran 2017 ile 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen ICO’nun ardından kripto para piyasasında kendine yer edindi.

Evet, bu yazımızda BNB nedir, nasıl ve nereden alınır, BNB avantajları nelerdir gibi sorulara cevap bulmaya çalıştık. Daha fazlası için Bitcoin Haber sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.