Haberler

Batık FTX Borsasının Kasasındaki Para Miktarı Açıklandı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas eden FTX borsasının finansal danışmanı Alvarez & Marsal North America, mahkemeye sunulan şirkete ait finansal raporları paylaştı. Buna göre iflas başvurusunda bulunan borsaya bağlı şirketlerin kasalarında ne kadar nakit rezerv tuttukları ortaya çıktı. Kripto para dünyasında büyük bir krize neden olan FTX’in çöküşü, pek çok kripto şirketini de iflas riski ile burun buruna getirdi. Mahkemede soruşturma devam ederken FTX borsasına ait nakit rezervleri ilk kez açıklandı.

FTX’in Nakit 1.2 Milyar Doları Kaldı

Ftx Manset 4

Sam Bankman-Fried’ın FTX imparatorluğunu çöküşe götürmesinden sonra yatırımcıların kripto sektörüne olan güveni de sarsıldı. Mahkemeye beyan edilen belgelere göre FTX borsasına ait şirketlerin çeşitli bölümlerinin kasasında 1.2 milyar dolarlık nakit para kaldığı ortaya çıktı. Borsanın alacaklısı sadece 50 büyük şirkete olan borç miktarı 3.1 milyar dolar olduğu biliniyor. FTX’in net rezervinin bu borcun çok altında kalması dikkatlerden kaçmadı.

Şirketin finansal verilerine göre yaklaşık 514 milyon dolar kısıtlanmamış nakit, 260 milyon dolar emanet ve 465 milyon dolar kısıtlanmış nakdi bulunuyor. FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün varlıklarının büyük bir kısmı ise FTT token’lerinden oluşuyor. 11 Kasım tarihinde iflas başvurusunda bulunan FTX borsası ve bağlı şirketlerin borçlarını nasıl ödeyeceği konusu belirsizliğini koruyor. Mahkeme dosyasına göre şirketin en büyük 50 alacaklısına olan borcu yaklaşık 3.1 milyar dolar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.