HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

BDDK’dan Bankalara Kripto Para Uyarısı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara gönderdiği bildiride kripto varlıklara karşı uyarılarda bulundu. BDDK’dan bankalara kripto para uyarısı gitti.

Bankalara Kripto Para Uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalara krediler ile edinilen kaynakların kripto varlıklara veya kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına çıkarılma yönelik işlemlerde kullanım engellemesi için bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirten bir uyarı yazısı gönderdi.

BDDK, bildirisinde şu uyarılarda bulundu:

“Bireysel ve tüzel tüm kredi müşterilerine kullandırılacak kredili mevduat hesabı dahil tüm krediler bakımından, bahse konu krediler ile edinilen kaynakların kripto varlıklara veya kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik işlemlerde kullanımının engellenmesi için bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerekli görülmektedir.”

Kripto Paralar ve Türkiye

Türkiye’de görülen yüksek enflasyon insanları farklı kaynaklara kripto paralara yönlendirimiş durumda.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kurum yöneticileri ve organizasyonlar kripto para birimlerine karşı olumsuz bir tavır takınıyor.

Türkiye, Dünya ortalamasına göre kripto paralar ile en çok işlem yapan ülkeler arasında yer alıyor. 2.5 trilyon dolarlık bir devasa piyasadan kaçınan ve savaş açan dünya ülkeleri arasında katılmamak adına Türkiye, oldukça ince bir çizgide yer alıyor.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Dijital Lira çalışmalarını sürdürüyor. Henüz araştırma ekiplerinin oluşturulduğu Dijital Lira operasyonlarında potansiyel faydalar araştırılıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.