Haberler

3 ülke, uluslararası ödemelerde CBDC kullanma konusunda işbirliği kurdu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralar 2021 yılında muazzam bir popülarite yakaladı. Kripto paraların dünya genelinde yakaladığı bu ilgi, genel olarak tüm dijital varlıklara ilgiyi artırdı ve bununla birlikte ülkelerin dijital varlıklara yönelik çalışmaları da hız kazandı. Bu süreçte ülkelerin merkez bankası dijital parası (CBDC) alanında attığı düzenleme ve altyapı adımları da güçlenirken, bu alanda kritik bir adım İsveç, Norveç ve İsrail’den geldi. Söz konusu 3 ülke, uluslararası perakende ve havale ödemelerini CBDC ile gerçekleştirmek üzere büyük bir adım attı.

İSVEÇ, NORVEÇ VE İSRAİL’DEN ORTAK CBDC ADIMI

Isvec Norvec Ve Israilden Ortak Cbdc Adimi

Dijital sektöre uyum sağlamak isteyen ülkeler, finansal sistemlerini güncellemeye ve yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Dünya genelinde kripto paralar ya da dijital varlıklar üzerinde emsal oluşturabilecek ortak bir düzenleme çerçevesi bulunmuyor. Ancak bazı ülkeler bu alanlar üzerinden işbirliği kurarak farklı yol haritaları oluşturabiliyor. Bu kapsamda İsveç, Norveç ve İsrail ortak bir adım attı ve bu 3 ülke, uluslararası perakende ve havale ödemelerini CBDC ile yapmaya karar verdi.

İSVEÇ MERKEZ BANKASI’NDAN AÇIKLAMA

İsveç Merkez Bankası Riksbank’ın yaptığı açıklamada; İsveç, Norveç ve İsrail merkez bankalarının, Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank for International Settlements) ile ödeme yapacakları bildirildi. Reuters haberine göre 3 ülke arasında başlatılan test projesi, perakende ve havale ödemelerini kapsıyor.

CBDC, bir ülkenin mevcutta var olan para biriminin dijitale dönüştürülmüş halidir ve bu fiziki paraların temsili olan dijital paralar, aynı şekilde çalışır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.