HaberlerKripto Rehber

Bitcoin Yarılanması(Halving) Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası çok aktifken, Bitcoin yarılanması (Halving) fikri yeniden güdeme geldi.

Bitcoin’in tüm kripto para piyasası için en önemli ve öne çıkan özelliklerinden biri, her 4 yılda bir madencilik ödüllerinin yarıya indirilmesidir. Kripto para piyasasında bu süreç Bitcoin halving olarak bilinir. Bu, kendisini azalan bir bitcoin arzında, daha düşük enflasyonda gösterir ve yaklaşık 120 yıl içinde sıfırlanacak

Matematiksel bir bakış açısından, hiçbir dijital öğe sonsuza kadar bölünemeyeceğinden Bitcoin yarılanması sonsuza kadar sürmeyecek. Bu nedenle Bitcoin‘in en küçük birimi olan “satoshi” hiçbir koşulda ikiye bölünemez. Bugüne kadar Bitcoin halving, tarihinde iki kez gerçekleşti. 3 Bitcoin yarılanmasının 2020 ortalarında gerçekleşmesi bekleniyor. Hesaplama matematiksel temellere dayanmaktadır. Çünkü Bitcoin, her on dakikada bir yeni bir bloğun oluşturulduğu bir sistem oluşturur. Halving, sistemin sağlıklı çalışmasının sigortasıdır.

Bitcoin Yarılanması(Halving) Nedir?

Bitcoin Halving, Booster Etkisi Sunuyor

Geriye dönüp bakıldığında, Bitcoin fiyatı yarılanma sırasında büyük bir artış gördü. Yarılanmadan sonra fiyat konusu oldukça iyimser görünüyordu. Bitcoin’in kıtlığı artıyor ve dolayısıyla arz azalıyor; halving’in de etkisiyle daha değerli bir seviyeye yükseldiği görülüyor.

Ağdaki Bitcoin madencilik gücü aniden büyük bir güçle durursa, yeni bloklar daha yavaş üretilecek ve ağdaki işlem hızları önemli ölçüde düşecektir. Bu Bitcoin yarılanması, hem koruma hem de fiyat artışı açısından çok etkilidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.