Metaverse HaberleriHaberler

Beşiktaş Belediyesinden Metaverse Adımı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Beşiktaş Belediyesi, “Beşiktaş Metasaver Projesi” ile metaverse dünyasına adım atıyor. Belediye, bu çabanın bir parçası olarak metaverse için geri dönüşüm kutuları inşa ediyor.

Beşiktaş Belediyesi, Metaverse Dünyasına Adım Atıyor!

Çevre duyarlılığı ve yenilikçi sürdürülebilirlik çözümleriyle tanınan Beşiktaş Belediyesi, şimdi de metaverse evreninde daha yaşanabilir bir çevre için farkındalığı artırmaya yönelik adımlar atıyor. “Geleceğe yaşanabilir bir gezegen borçluyuz” sözüyle öne çıkan Beşiktaş Metasaver Projesi ile mevcut Transform ve Kazan projesiyle Beşiktaşlıları geri dönüşüme yönlendiren belediye, metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları kuruyor. Bu girişimin amacı, çöp konusu hakkında farkındalık yaratmak ve çevre bilincini teşvik etmektir.

Projenin bir sonraki aşamasında enerji tüketen ve çevreye zarar veren gereksiz e-posta, resim, dosya gibi dijital atıklar için çözümler bulunacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Metaverse’nin Sanal Dünyada Gerçekleştirmek İstediği Projeler Nelerdir?

Beşiktaş Metasaver Projesi
Beşiktaş Metasaver Projesi

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

“Çeşitli çevresel projelere imza atan bir belediye olarak geri dönüşüm ve çöp ayrıştırma konuları her zaman radarımızda olmuştur.” Halihazırda bu sektörde tamamladığımız birçok girişim halen devam etmektedir. Son olarak Geri Dönüştür ve Kazan uygulamamızı kullanarak komşularımızın çöplerini geri dönüştürmeleri için teşvik sistemleri oluşturduk. Artık metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları oluşturduk. Her şeyden önce, dünyamızda var olan atıklar hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz.

Bundan sonraki hedefimiz dijital atık için çözümler geliştirmek olacak. Sakladığımız tüm gereksiz e-postalarımız, görsellerimiz ve dosyalarımız bir şekilde enerji tüketir. Metaverse gerçekliğinde, çöp kutularımız dijital atıklarımız için bir ayırıcı olarak çalışacak ve vatandaşların dijital atıklarımız hakkında farkındalığını artıracak.”

Web sitesinde Sandbox, Decentraland ve Gala Games gibi projelerin logoları yer alıyor ancak, projenin ayrıntıları henüz açıklanmadı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.