Editörden SeçmelerHaberlerKripto Rehber

Pancakeswap Nedir? Pancakeswap Para Yatırma ve Çekme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

PancakeSwap, Binance Smart Chain (BSC) üzerinde oluşturulan merkezi olmayan bir borsadır (DEX). Otomatik piyasa yapıcı (AMM) aynı zamanda kullanıcılara kripto para birimlerinden gelir akışı yaratmaları için bir dizi yenilikçi yollar sunar. Bu yazımızda, PancakeSwap nedir? Pancakeswap para yatırma ve çekme İşlemleri nasıl yapılır?  igbi soruların cevaplarını arayacağız. İşte Pancakeswap için bilmeniz gerekenler…

PancakeSwap nedir?

PancakeSwap, merkezi bir aracı olmadan kripto para birimleri ve jeton ticareti yapmanıza izin veren ve jetonlarınızın velayetini her zaman elinizde tutan merkezi olmayan bir borsadırKripto borsası Binance tarafından yürütülen blok zinciri platformu Binance Smart Chain’de dağıtılan otomatik akıllı sözleşmeler üzerine inşa edilmiştir.

PancakeSwap, özellikle Binance Smart Chain üzerinde çalışan BEP-20 jetonları için kullanılır. Ancak Binance Bridge aracılığıyla diğer platformlardan jetonlar getirmek ve bunları DEX’te kullanmak üzere bir BEP-20 jetonu olarak “sarmak” da mümkün.

Diğer birçok DEX gibi, PancakeSwap da kripto ticaretini etkinleştirmek için kullanıcı kaynaklı likidite havuzlarına dayanan otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) sistemi üzerine kuruludur. Kullanıcılar, bir sipariş defteri ile uğraşmak ve sahip olduğunuz jetonları istediklerinizle takas etmek isteyen başka birini bulmak yerine, akıllı sözleşmeler aracılığıyla jetonlarını bir likidite havuzuna kilitler. Bu, istediğiniz takası yapmanızı sağlar ve jetonlarını havuzda tutan kullanıcılar her zaman ödül kazanır.

PancakeSwap, kripto traderlarının, bir aracı fondan önemli bir kesinti yapmadan ticaret belirteçleriyle işlem yapmalarını sağlayan, yükselen DeFi hizmetleri dalgasının bir parçasıdır. Ethereumda (Uniswap gibi) önemli ölçüde daha yüksek ortalama ticaret hacmine sahip DEX’ler olmasına rağmen, Binance Akıllı Zincirindeki bu tür en büyük DEX’lerden biridir.

PancakeSwap Nasıl Kullanılır?

PancakeSwap platformuna ilk kez üye olacak yatırımcılar nasıl kullanıldığı konusunda merak içindedir. PancakeSwap kullanımı son derece basittir. Borsanın web sitesine giden yatırımcılar cüzdan hesaplarını buraya bağlayarak kayıt olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek üyelik işlemlerini daha detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

PancakeSwap Üye Olma

Pancakeswap Üye Olma
Pancakeswap Üye Olma
  1. Borsanın web sitesine gidin ve sağ üstte yer alan “Connect” kısmına tıklayın.
  2. Ekrana gelen bölümden bağlamak istediğiniz cüzdan adresini seçin.

Cüzdanı bağladıktan sonra PancakeSwap borsası üyelik işlemlerini tamamlamış olursunuz. Hesabınızı dilerseniz bağladığınız cüzdanın uygulamasından dilerseniz de PancakeSwap tarayıcısı üzerinden yönetebilirsiniz.

PancakeSwap Borsası Para Yatırma

Listede yer alan cüzdanlardan herhangi birini seçen kullanıcılar, borsaya giriş yapabilmektedir. Örneğin MetaMask cüzdanı kullanan biri, para gönderme işlemlerini tarayıcı içinden ya da MetaMask uygulamasından gerçekleştirebilir.

PancakeSwap borsası kullanımı para yatırma işlemleri için MetaMask cüzdanı kullanan birinin öncelikle Binance Smart Chain ağına bağlanması gerekir. Bağlanma işleminin ardından size verilen BSC uyumlu adres, Binance hesabınızdan BSC uyumlu platformlara para çekmenizi sağlar. Bu adresi, Binance hesabınızdan PancakeSwap’e para gönderme işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

MetaMask cüzdanınız, Binance Smart Chain ağına bağlı değilse, PancakeSwap’i kullanabilirsiniz. En son yapılan güncellemede, BSC ağına bağlanmayan kişiler PancakeSwap borsasına bağlandıklarında, işlemlerini kolaylaştıracak bir bildirim alabilecektir.  Metamask Kurulumu hakkında detaylı bilgi almak için BPRİVA Nasıl Alınır? yazımıza bakabilirsiniz.

PancakeSwap Borsası Para Çekme

PancakeSwap’dan para çekme işlemi yapabilmek için öncelikle, MetaMask kullanan bir yatırımcının Binance Smart Chain ağına bağlı olması gerekir. Cüzdanınızı direkt olarak bağlamanız durumunda işlemleriniz daha hızlı ilerleyecektir. Cüzdanı bağlamanızla birlikte hesabınız oluşturulur.

Pancakeswap Borsası Para Çekme
Pancakeswap Borsası Para Çekme

Binance hesabınızdan BNB coin gönderimi yapabileceğiniz gibi, gönderdiğiniz coinleri yine PancakeSwap borsasında CAKE ya da diğer tokenlerle takas edebilirsiniz. Alım-satım işlemlerinde PancakeSwap Trade kısmını kullanırsınız. PancakeSwap’dan para gönderimi için MetaMask cüzdanınızda yer alan Account yazan kısımda adresinizi görebilirsiniz.

Buradaki adresi kopyalayarak, Binance’te BNB ve CAKE çekme bölümüne gelip alıcı kısmına bu adresi yapıştırmalısınız. Ardından MetaMask adresini girerek ağ kısmına da BSC çekimi seçeneğini işaretleyerek çekme işlemlerini gerçekleştirmiş olursunuz.

PancakeSwap Borsası Kripto Para Alma

MetaMask cüzdanınızı hesaba bağladıktan sonra; PancakeSwap’e Binance hesabınızdan BNB ve CAKE gibi kripto paraları gönderebilirsiniz. Binance Coin göndermek, işlem ücretlerinde indirim sağlar. Örneğin bu aşamada, hesabınıza BNB ve CAKE birimlerini gönderdiğinizi varsayalım.

Pancakeswap Borsası Kripto Para Alma
Pancakeswap Borsası Kripto Para Alma

Borsa arayüzünde sol menüde yer alan “Trade” kısmına göz girdiğinizde, alım-satım yapılan ekrana yönlendirileceksiniz. Buradaki ekranda, Binance hesabınızdan PancakeSwap cüzdanınıza gönderdiğiniz BNB’yi satıp; karşılığında CAKE veya daha farklı bir token satın alabilirsiniz. Böylece, PancakeSwap borsası kayıt işlemlerinin ardından alım satım işlemlerini de tamamlamış olursunuz.

 

Pancakeswap üzerinden BPRIVA satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.