Haberler

Biden Yönetiminden Yeni Mevzuat Talebi!

Biden Yönetimi, Borsaların Fonlarını Kullanıcıların Fonlarından Ayıran Bir Yasa Teklif Etti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Biden yönetiminden yeni mevzuat talebi. Biden yönetimi, borsaların fonlarını kullanıcıların fonlarından ayıran bir yasa teklif ediyor. Şirket, bu mevzuatla varsayımsal bir iflas durumunda kullanıcı mağduriyetini önlemeyi umuyor.

Coindesk tarafından konuyla ilgili bilgisi olan kişilere atıfta bulunulan bir habere göre, Biden yönetimi kripto varlık ticaret platformlarının varlıklarını müşterilerinin fonlarından ayrı tutmasına izin verecek mevzuat için baskı yapıyor. ABD’nin en büyük kripto varlık ticaret platformu olan Coinbase, bir SEC belgesinde, olası bir iflas durumunda müşteri parasının iflas prosedürlerine karşı savunmasız olduğunu duyurdu.

Finans firmaları için önerilen saklama yönetmeliği zaten bir standarttır. Ancak bu, kripto para birimi ticaret platformları için geçerli değildir. Yönetim, bu düzenleme ile kripto siteleri için de bu uygulamaya son vermeyi planlıyor.

Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yakın zamanda yaptığı bir dosyada  “iflas durumunda müşterilerimiz adına gözetim altında tuttuğumuz kripto varlıkları, iflas işlemlerine tabidir ve bu tür müşteriler, genel teminatsız alacaklılarımız olarak değerlendirilebilir” şeklinde açıklama yaptı.

“Yatırımcıyı koruma” açıklamalarıyla dikkat çeken SEC Başkanı Gensler de konuyla ilgili şu lisanla bir açıklama yaptı:

Dijital bir cüzdana girdiğinizde, tokenlarına gerçekten sahip olduğunuzu düşünmeyin (…) Platform çökerse, bilin bakalım ne olacak? Platform ile yalnızca karşı taraf ilişkiniz var. İflas mahkemelerinde sıraya girersiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.