Haberler

Binance CEO’sunun Serveti Yüzde 80 Eridi

Bloomberg milyarderler Endeksi’ne göre CZ, toplam 12 milyar dolar kaybetti. CZ’nin servetinde yaşanan kaybın borsadaki düşen işlem hacimlerinden kaynaklandığı ifade edildi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bloomberg milyarderler Endeksi’ne göre CZ, toplam 12 milyar dolar kaybetti. CZ’nin servetinde yaşanan kaybın borsadaki düşen işlem hacimlerinden kaynaklandığı ifade edildi.

Bu rakam Ocak 2022’deki 96,9 milyar dolarlık zirveden yüzde 82’lik düşüş anlamına geliyor. Zhao, Ocak 2022’de dünyanın en zengin insanları arasında 11.sırada bulunuyordu.

Binance Ceo'Sunun Serveti Yüzde 80 Eridi

Binance‘in Spot Pazar Payı Düşüş Gösterdi

Binance’in spot pazar payı ocak ayında yüzde 55’in üzerinde seyrederken, eylül ayında yüzde 34 olarak hesaplandı. Spot ticaret pazar payı üst üste yedi ay daralma eğilimi gösterdi. Borsadaki kan kaybı, CZ’nin servetine de olumsuz yansıdı. Endeks, Binance gelirlerini CoinGecko ve Coinpaprika’dan alınan spot ve türev ticaret verilerinden hesapladı.

Binance’in pazar payındaki düşüşte ABD’de açılan davaların etkili olduğu belirtildi. SEC ve CFTC, Binance ve CZ hakkında peş peşe davalar açmıştı. Bu davalardan dolayı Binance’in itibarı ve işlem hacmi düşmüş, CZ’nin serveti de etkilenmişti.

Borsa, bazı Avrupa ülkeleri ile de sorunlar yaşamıştı. Son olarak Binance’in Avrupa’da Mastercard ve Visa ile olan iş birliklerinin sona erdirildiği bildirilmişti. Ayrıca Paysafe de Binance ile olan ortaklığını sonlandıran şirketler arasında yer almıştı.

Binance Ceo'Sunun Serveti Yüzde 80 Eridi

Bu yazıda, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) servetindeki düşüşü ele aldık. CZ’nin Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre toplam 12 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor. Bu düşüşün, borsadaki işlem hacimlerindeki düşüşten kaynaklandığı ifade ediliyor.

Zhao’nun servetinin 17,3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, Ocak 2022’deki 96,9 milyar dolarlık zirveden yüzde 82 oranında düşüş anlamına geliyor. CZ, Ocak 2022’de dünyanın en zengin insanları arasında 11. sırada yer alıyordu.

Binance’in spot pazar payı ise düşüş gösterdi. Ocak ayında yüzde 55’in üzerinde olan spot pazar payı, eylül ayında yüzde 34’e düştü. Spot ticaret pazar payı, yedi aydır sürekli daralma eğilimi gösteriyor. Borsadaki bu düşüş, CZ’nin servetini olumsuz etkiledi. Bloomberg Milyarderler Endeksi, Binance’in gelirlerini CoinGecko ve Coinpaprika’dan alınan spot ve türev ticaret verilerine dayanarak hesapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.