Haberler

Bir Kripto Fon Şirketi Daha Kepenk Kapatıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto kışının beklenenden uzun sürmesi ve piyasadaki toparlanmanın gecikmesi, kripto para odaklı şirketleri iflas riskiyle yüz yüze getirdi. Kapatılma eşiğine gelen kripto para odaklı şirketlerden en sonuncusu Protocol Ventures oldu. Kripto fon yatırımcısı Protocol Ventures’ın yıl sonuna veya 2023 yılının ilk çeyreğine kadar kapatılacağı bildirildi.

Söz konusu kapatma kararı, kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşler sonrası uzun süre devam eden ayı piyasası etkisiyle geldi. CoinGecko analiz firması tarafından takip edilen verilere göre kripto sektörünün küresel piyasa değeri geçen yıl 3 trilyon dolar değerindeydi. Ancak piyasada üst üste gelen düşüş hareketleri ile birlikte kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon dolara kadar geriledi.

Protocol Ventures Yakında Kapatılacak

Protocol Ventures Yakinda Kapatilacak

Kripto paralarda ayı piyasasının uzun bir süredir devam etmesi, kripto para odaklı şirketleri zor durumda bıraktı. Bu yüzden aralarında Three Arrows Capital, Celsius, Voyager, Zipmex, Vauld, Hodlnaut ve Core Scientific gibi pek çok kripto şirketi iflas riski ile burun buruna geldi. Kripto fon yatırımcısı şirketlerden Protocol Ventures ise zorlu piyasa koşulları sebebiyle işlemlerini kapatacağını açıkladı.

Son yıllarda Multicoin Capital, Pantera Capital ve Electric Capital gibi şirketlere yatırım yapan bir kripto fonu, yıl sonuna kadar kapatılabilir. Bloomberg’de geniş yankı bulan habere göre kepenk kapatma süreci 2023 yılının ilk çeyreğine kadar uzayabilir. Fon yöneticilerinin yatırımcılara bu doğrultuda mesaj gönderdiği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.