Bitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Piyasası Kızıla Büründü! Bitcoin’de Son Durum

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yeni haftanın başlamasıyla birlikte kızıla bürünen kripto para piyasası gözle görülür bir düşüş yaşadı. Lider Bitcoin‘in %6 gerilediği görülüyor.  En büyük altcoin Ethereum‘da ise yüzde 8 düşüş gerçekleşti. Kripto para analistleri geçmiş günlerde eylül ayının durağan ve hatta ara sıra düşüşlerle geçebileceğini dile getiriyordu. Dolayısıyla şu an için bilhassa tecrübeli yatırımcıların ve uzman analistlerin paniğe kapılmadıkları görülüyor.

Bitcoin 45.000 Dolar’ın Altına Geriledi!

4 saatlik grafiklerde önder kripto para birimi Bitcoin’in tek bir kırmızı mumda 45.000 doların altına kadar gerilediği görülüyor. Her ne kadar sonrasında bir toparlanma ile fiyat 45.600 dolar üzerine yükselmiş olsa da son 24 saatte ortlama olarak %6,52’lik bir gerileme kaydedilmiş oldu.

Bitcoin 45.000 Dolar'In Altına Geriledi!
Bitcoin 45.000 Dolar’In Altına Geriledi!

Bu geri çekilme hamlesi öncesinde BTC 48.500 doların üzerine kadar yükselmişti. Son düşüş hamlesi ile birlikte 48.000 dolar seviyesinin ve 100 saatlik rahat hareketli ortalamanın altında net bir kırılma oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak? 

Bitcoin’de Önemli Noktalar

Analistlere göre 45.000 doların bir destek oluşturması önemli fakat Bitcoin hala tehlikeli bir seviyede bulunuyor. BTC’nin tehlikeyi atlatabilmesi için ilk olarak 46.800 dolarlık desteği geri alması gerektiği düşünülüyor.

Bitcoin’in 45.000 dolar altını kontrol ettikten sonra aşağı yönlü bir kırılım oluşursa 43.000 dolarlık önceki destek de de kontrol edilebilebilir ve 42.000 dolara doğru başka bir düşüş başlama ihtimali de bulunuyor.

Ancak eğer 46.800 dolarlık destek geri alınırsa ve 48.000 dolarlık direnç de kırılırsa Bitcoin fiyatında yeni bir yukarı yönlü ivmenin başlamış olacağı, sonrasında ise 50.000 doların önemli düzey olacağı düşünülüyor. Analistler 50.000 doların yukarı yönlü kırılımı ile bir boğa piyasası oluşumunun kesinleşeceğini dile getiriyor.

Altcoin’ler de Düşüşte

Aslında BTC’de yaşanmış olan gözle görülür bir geri çekilmenin altcoin tutarlarını da benzer şekilde etkilediğini piyasayı takip eden hepimiz artık biliyor. Dolayısıyla BTC’de yaşanmış olan düşüşle birlikte altcoin’lerin de düşmüş olması şaşırtıcı değil.

Son 24 saat içinde averaj olarak %6 kıymet kaybeden Ethereum’un (ETH) 3.200 dolarlık desteği korumaya çalmış olduğu görülüyor. Piyasa hacmi bakımından en büyük ilk on kripto paranın nerede ise aynı oranda düşüş yaşamış olduğu ifade edilebilirken CoinMarketCap verilerine bakılırsa en oldukca değer kaybeden kripto para biriminin de %95 ile Lucky1Token (L1) olduğunu söyleyebiliriz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.