HaberlerNFT Haberleri

OpenSea’nın Eski Ürün Başkanı Nathaniel Chastain’a Dolandırıcılık Suçlaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

OpenSea’nın eski ürün başkanı Nathaniel Chastain’a dolandırıcılık suçlaması. NFT platformu OpenSea’nin eski ürün müdürü dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alındı.

OpenSea’nin eski ürün müdürü Nathaniel Chastain, New York’ta gözaltına alındı. Chastain’in daha önce gizli Ethereum cüzdanlarıyla NFT satın aldığından şüpheleniliyordu. İddianameye göre Chastain, OpenSea ana sayfasında hangi NFT’lerin gösterileceğini seçmekle suçlandı. Adalet Bakanlığı’nın iddianamesine göre, Chastain’in NFT’leri ana sayfada yayınladıktan sonra orijinal satın alma fiyatının iki ila beş katına sattı. Haziran 2021’den Eylül 2021’e kadar bu işlemler devam etti.

Geleneksel finans piyasalarında bu tür davranışlar yasak olsa da, bu düzenlemelerin NFT piyasasına nasıl uygulanacağı açık değildir.

Kolluk kuvvetlerine göre bu yasalar aynı şekilde uygulanacak.

avukat Damian Williams şunları söyledi:

NFT’ler yeni olsa da bir suç planı özelliği taşımıyor.

İddia edildiği gibi Nathaniel Chastain, para kazanmak için gizli ticari bilgilerini kullanarak OpenSea’ye ihanet etti

FBI Genel Müdür Yardımcısı Michael J. Driscoll FBI’a verdiği demeçte, “Piyasayı manipüle etmeyi seçen aktörlere karşı agresif tutumlarının devam edeceğini söyledi”

Geçen yılın Eylül ayındaki iddiaların ardından, Chastain’in eylemleri OpenSea tarafından bir blog gönderisinde yayımlandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.