AnalizBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi ve Piyasa Gündemi – 24 Şubat 2023

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BTC, 24 bin doların altına düşerek kripto piyasasında geri çekilmelere neden oldu. BTC kritik bir aşamaya geldi, yol haritası nasıl olacak?

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi

BTC’nin teknik analizi için 1 saatlik grafiğe bakıldığında, 25.200 dolar seviyesinin iki kez test edildiği ve sert bir satış baskısıyla karşılaştığı görülebilir. BTC’nin önceki dönemlerde destek/direnç olarak işlev görmüş olan 25.000 dolar seviyesinin aşılması ve kalıcılık sağlanması durumunda, BTC fiyatının 26.600 dolar seviyesine kadar yükselme olasılığı vardır. BTC fiyatında, 25.200 dolar seviyesinin aşılmaması halinde, sıralı destek seviyeleri olan 23.620-23.340 dolar aralığına doğru geri çekilmeler olabilir.

Btc Grafik
Btc Grafik

Bitcoin Dominansı ve Altcoin Durumu

BTC fiyatı yükseldiğinde, dominans seviyesinin de artması nedeniyle altcoin fiyatlarındaki hareketlilik sınırlı kalmıştı. Ancak yatırımcılar BTC’nin 24.000 dolar üzerinde kalıcılık sağlamasını gördükten sonra yavaş yavaş altcoin’lere yönelmeye başladılar. Şu anda yaklaşık %43,96 dominans seviyesine sahip olan BTC, %44,30 direnç seviyesine ulaşırsa altcoin’lerde fiyat düşüşleri yaşanabilir. Altcoin fiyatlarındaki yükselişler ise BTC dominans seviyesinin %43,70’e kadar düşmesiyle başlayabilir.

Btc Grafik 2
Btc Grafik 2

Bitcoin Piyasa Değer Analizi

Çin’den gelen olumlu haberler ışığında kripto piyasalarındaki yükselişle birlikte BTC, piyasa değerinin yakın zamandaki zirve değeri olan 487 milyar doları test etti. Kripto piyasasının düşüş zamanlarında güçlü bir destek olarak işlev gören 487 milyar dolarlık piyasa değeri, şu anda BTC’nin karşılaştığı sert direnç seviyesi olarak çalışıyor. BTC fiyatı 25.200 dolar seviyesinin üzerine çıktığında, piyasa değeri yakın zirve seviyelerine doğru ilerleyebilir. BTC piyasa değerinde olası bir düşüş durumunda, 452 milyar dolara kadar geri çekilmeler gözlemlenebilir.

Btc Grafik 3
Btc Grafik 3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.