Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor? Kripto Paralar İçin Kritik Uyarı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para düşüşünü Federal Rezerv (FED) bile durduramadı. Kripto para birimlerinin paralel olarak işlem hareket ettiği Nasdaq’taki çöküş, Fed’in faiz kararına anlık tepki olarak yönünü 40 bin dolara çeviren BTC’yi alt üst etti. Analistler, BTC fiyatının 30.000 doların altına düşme olasılığının artacağı uyarısında bulunarak kritik seviyelere işaret etti. Peki Bitcoin ve diğer kripto para birimleri neden değer kaybediyor? İşte son bitcoin piyasası haberlerinin detayları…

FED Faiz Yansıması Kısa Sürdü!

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında 69.000 dolar olan Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 50 gerisinde bulunuyor.  2000 yılından bu yana ilk kez Merkez Bankası ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. 22 yıldır ilk kez Fed faiz oranlarını bu kadar dramatik bir şekilde yükseltti. Karara hızlı tepki veren kripto paralarda %5’lik bir artış görüldü.

Birçok merkez bankası Fed’in kararını takip ederek faiz oranlarını yükseltti. Dünyada yaşanan sert faiz artış süreci, resesyon korkularını ateşledi. Öyle ki, Fed’den sonra herhangi bir ‘şahin’ açıklama yapılmaması Başkan Jerome Powell’ın etkisinin kısa sürmesine neden oldu. Yaşanan olaylar sonucunda Amerika Birleşik Devletleri borsalarında önemli kayıplar yaşandı. Kripto paralarla paralel ilerleyen Nasdaq Bileşik endeksi %5 düştü.

Riskli varlıklardan kaçış olması, kripto para birimleri üzerinde olumsuz bir etki yaptı ve Bitcoin 36.000 doların altına gerilemesine yol açtı. Lider kripto para yazı kaleme alındığı sırada 35.800 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Tüm piyasalarda hareketli günler yaşanırken, küresel haberlere göre Bitcoin’in Nasdaq ile paralel seyri devam edecek gibi görünüyor. Fed Başkanı’nın 75 baz puanlık faiz artırımının artık masada olmadığına dair açıklamasına rağmen, Bitcoin’in düşüşü için belirgin bir neden yok. SEC’in madencilik donanımı üreticisi Canaan’ı araştırması, Arjantin Merkez Bankası kripto ticaretini kolaylaştıran finansal kurumları kısıtlamak için çaba göstermesi ve Nasdaq teknoloji hisselerinde yaşanan sert düşüş yaşaması piyasayı negatif etkileyen nedenlerin başında geliyor.  Teknik olarak, Bitcoin/dolar paritesi 37 bin dolar desteğinin altında kalması altcoinler için de son derece olumsuz bir durum. Özellikle haftalık kapanış bu seviyenin altına düşmemelidir. Bu gerçekleşmezse, aşağı yönlü risk büyük olasılıkla devam edecektir.

Btc'De Bu Seviyelere Dikkat!
Btc’De Bu Seviyelere Dikkat!

Bu Seviyelere Dikkat!

Olası negatif senaryoda 35 bin 500 dolar arka seviyesi ve 33 bin – 34 bin dolar aralığı son derecede önemli destek bölgeleri durumunda. Özellikle 33-34 bin dolarlık destek bandı oldukça önemli. Çünkü olası bir geri çekilme durumunda parite bu bölgeye gerilerse bir tepki hareketi oluşmalıdır. Aksi takdirde, BTC fiyatının 30.000 doların altına düştüğünü görme olasılığı artacaktır. Paritede bir rahatlamadan bahsetmek için haftalık 37 bin doların üzerinde kapanış gerekiyor. Ancak, gerçek rahatlamanın ancak 43 bin doları geçmesi durumunda geleceği unutulmamalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.